Омар Гонзалес као филмски Рамбо: Успео да се пробије до Источног кабинета Беле куће

АМЕРИКАНЦИ ЛАГАЛИ, СКРИВАЛИ СРАМОТУ - ШЕФИЦУ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ ЏУЛИЈУ ПРИСОН ЧЕКА СМЕЊИВАЊЕ

  • Амерички медији тврде да је ратни ветаран Гонзалес успео да прође и Централни хол и да фактички зађе у половину Беле куће која је стамбени простор Обамине породице. Наводно је био ухваћен – тек  у Источном кабинету
  • Пирсонова на слушању у Конгресу САД: „Ја сносим одговорност за то. Очито је да наш план заштите председника није функционисао како треба. То што се догодило – неприхватљиво је и више се неће поновити”

         ДИРЕКТОР америчке Тајне службе Џулија Пирсон преузела је на себе сву одговорност за инцидент од пре десет дана испред Беле куће.

         На слушању у Конгресу САД, посвећеном обезбеђивањеу највиших државих функционра и институција, Пирсон је „чудовишним омањивањем” своје службе назвала то што је амерички ратни ветеран Омар Гонзалес успео да прескочи заштитну огради да дође не само до парадног улаза у Белу кућу, него чак и да уђе у њу.

         „Ја сносим одговорност за то. Очито је да наш план заштите председника није функционисао како треба. То што се догодило – неприхватљиво је и више се неће поновити” – мушки је издекламовала Пирсон.

         Америчка се у међувремену домогла прецизиране слике онога што се стварно догодило и тврди да је Барак Обама – када му је све било реферисао – добио прави напад гнева. А било му је реферисано: да Гонзалес није само – пре него што је био ухапшен – стигао да парадног улаза, него да прилично дубоко зађе у радну резиденцију америчких лидера.

         Амерички медији тврде да је Гонзалес успео да прође и Централни хол и да фактички зађе у половину Беле куће која је стамбени простор Обамине породице. Наводно је био ухваћен – тек  у Источном кабинету.

         По иронији судбине, Пирсонова је дошла прошле године на чело Тајне службе да у њој заведе ред.

         Сада је, по свему судећи, чека смена, иако је Обама стао у њену заштиту и објавио да има поверење у своје обезбеђење.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари