THE WASHINGTON POST: Американци се не слажу са својим генералима поводом Русије

ГРАЂАНИ САД ГЛАВНОМ ОПАСНОШЋУ СМАТРАЈУ ИСЛАМСКУ ДРЖАВУ, ПА ИРАН, РУСИЈА ЈЕ НА 5. МЕСТУ

         НЕКОЛИКО високо рангираних генерала САД сматра Русију главном претњом националној безбедности, али обични Американци нису са њима сагласни - објавио је утицајни The Washington Post.

         Позвавши се на резултате истраживања Pew Research, амерички лист прво подсећа да су Русију на „оптуженичку клупу” изводили последњих недеља елитни генерали Барака Обаме. Међу њима и Џозеф Данфорд који је именован за шефа Комитета начелника штабова армије САД.

         Последњи је то учинио генерал Марк Мили, који је именован за начелника штаба копнених снага САД. Он је рекао: „Са војне тачке гледишта, сада бих Русију означио као опасност број један”.

         Само је генерал-маринац Роберт Келер, који је пред Сенатом САД наступио два дана после Милија, изразио сумњу да Русија уопште намерава да напада САД.

         The Washington Post је указао да водећи амерички генерали, у чијим рукама је безбедност земље, нису у стању да тачно одреде шта је главна опасност за САД. Још је нагласио да директор ФБИ Џејмс Коми главном опасношћу за САД сматра Исламску државу.

         Исти лист подвлачи да је истраживање Pew Research показало да Американци главном претњом безбедности САД сматрају Исламску државу,  да на друго место постављају Иран, а на треће – сајбер нападе.

         На четвртом месту се нашла „глобална економска нестабилност”, а Русија - тек на петом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари