МИХАЛОЛИЈАКОС: Борићемо се против ропства које су нам наметнули ЕУ и ММФ

ПАРТИЈА ГРЧКЕ ЕКСТРЕМНЕ ДЕСНИЦЕ ЗЛАТНА ЗОРА

ИМАЋЕ БАР 19 ПОСЛАНИКА У ПАРЛАМЕНТУ

  • Стижемо! Дошло је време за страх издајника отаџбине. Грчка је само почетак - узвикнуо је Никос Михалолијакос после саопштавања резултата парламентарних избора

         ПАРТИЈА грчке екстремне деснице Златна зора имаће бар 19 од укупно 300 посланика у националном парламенту, пошто је освојила 6,9 одсто гласова на изборима.

         Осокољен уласком Златне зоре у парламент, њен лидер Никос Михалолијакос узвикнуо је: „Стижемо! Дошло је време за страх издајника отаџбине“.

         Он се на конференцији за новинаре у једном атинском хотелу појавио окружен групом младића обријаних глава. Око 200 његових симпатизера нашло се у сали, док су остали напољу славили изборни успех, бацајући петарде.

   Михалолијакос међу својим присталицама 

         Михалолијакос је оптужио стране новинаре да шире лажи о његовом покрету који је последњих месеци ублажио директно позивање на Хитлера у корист неке врсте национал-социјализма на грчки начин.

         Вођа странке,  кога грчки медији називају Фирером, педесетпетогодишњи Михалолијакос цитирао је и Јулија Цезара: „Дођох, видех, победих“.

         Обећао је да ће борити против „светских узурпатора“ и „ропства“ које су Европска унија и Међународни монетарни фонд наметнули његовој земљи.

         „Грчка је само почетак“, поручио је.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари