Поглавар Грчке цркве: Косово и Метохија су српски Акропољ и увек ћемо то говорити

АРХИЕПИСКОП ЈЕРОНИМУС ДРУГИ ПРИМИО МИНИСТРА ОДБРАНЕ АЛЕКСАНДРА ВУЛИНА

  • ЈЕРОНИМУС ДРУГИ: Где год се глас Грчке православне цркве чује, а чује се далеко и веома је утицајан, понављаћемо да је Косово и Метохија српска земља, као и да су све светиње на Космету српске

        МИНИСТАР одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин, који се налази у дводневној посети Републици Грчкој, састао се данас са архиепископом атинским и целе Грчке Јеронимусом Другим.

        Вулин је током разговора изразио огромну захвалност Грчкој православној цркви на подршци коју пружа очувању српског идентитета и православља на Косову и Метохији, које је архиепископ атински и целе Грчке Јеронимус Други назвао „српским Акропољем“.

        Министар је истакао да је Грчка православна црква увек била велика потпора и велики стуб у борби српског народа да очува себе, своју културу, историју и традицију на простору Косова и Метохије.

        Он је указао на то да, када Грчка православна црква овако добро и дубоко разуме која је суштина наше борбе, онда можемо бити сигурни да ћемо имати велику и широку подршку у читавом грчком народу.

        Његово блаженство ме је замолило да пренесем поздраве државном руководству и нашој Цркви и још једном потврдило да ће Грчка православна црква, велика, утицајна и поштована, увек бити уз српски народ, рекао је Вулин.

        Министар је поручио да ће Грчка православна црква бити уз нас кад год се буде повела прича у Унеску или било каквом покушају косовских органа да преузму српско културно наслеђе и да оно постане нечије друго, да се наши трагови затру, да каже да то није истина и да то није могуће.

        Јеронимус Други је рекао да ће где год се глас Грчке православне цркве чује, а чује се далеко и веома је утицајан, понављати да је Косово и Метохија српска земља, као и да су све светиње на Космету српске.

        Током званичне посете Републици Грчкој, Вулин се јуче састао са министром Националне одбране Паносом Каменосом и председником Грчке Прокописом Павлопулосом, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари