Самарас одбија да потпише гаранције које тражи Брисел!

ПОНОВО ПРОКЉУЧАО КОТАО

ГРЧКЕ ДУЖНИЧКО-ПОЛИТИЧКЕ КРИЗЕ

Антонис Самарас

  • Немам намеру да потписујем било какву изјаву заједно са представницима осталих партија. Нећемо гласати ни за какве допунске економске мере - саопштио лидер Нове демократије Антонис Самарас

        ВУЛКАН грчке дужничко-политичке кризе поново је прорадио. Антонис Самарас, лидер највеће опозиционе странке у земљи, Нове демократије која је требало да буде главни партнер ПАСОК у новој коалиционој влади, саопштио је да није сагласан са кредитним аранжманом Атине са ЕУ, да нема намеру да гласа за било које нове економске мере, нити да ставља потпис на било какве гаранције које би држава дала страним кредиторима!

        Брисел је од лидера свих грчких политичких партија - уз претњу искључивањем из еврозоне - затражио да у писаној форми потврде приврженост договорима од 26-27 октобра, а Самарас је своју позицију образложио овако:

        „Немам намеру да потписујем било какву изјаву заједно са представницима осталих партија. Нова демократија неће гласати ни за какве допунске економске мере! Наша критика целог аранжмана остаје непромењена. Наше учешће у коалиционој влади биће чисто симолично јер Нова демократија остаје у опозицији“.

        Самарас је истовремено саопштио да ће НД и даље инсистирати на „мењању текуће политике која је земљу већ увела у дубоку економску рецесију“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари