Бојкот због „украса“ и гађања флашама

   ХРВАТСКИ САБОР БЕЗ КУКУРИКУ КОАЛИЦИЈЕ

        ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Клубови странака Кукурику коалиције долазиæе у Сабор, али неће учествовати у његовом раду, саопштили су на конференцији за новинаре представници опозиционих посланика Весна Пусић(ХНС), Силвано Хреља (ХСУ) и Славко Линић (СДП).

        У ситуацији у којој је комуникација у Сабору доведена на ниво бацања флаша и папира, као у некој биртији, сматрамо да је то ситуација у којој више не можемо учествовати у раду Сабора, изјавила је председница Клуба ХНС/ХСУ Весна Пусић, пренео је ХТВ.

       И Линић је нагласио да опозиција више не жели да буде само украс у парламенту који не води бригу о ситуацији у земљи, већ неопходним сматра да се актуални сазив Сабора распусти и грађанима препусти да на изборима одлуче о томе ко ће их у представљати у идућем сазиву.

        Упитан шта ће се догодити ако Сабор, због изостанка заступника из Кукурику коалиције, неће више имати кворум за доношење одлука, па тако ни оне о привременом финансирању у прва три месеца идуће године, Линић је одговорио да председник Републике, ако сабор Сабор не функционише, треба да поступи у складу са својим овлашћењима.

        Повод за ово је бурна и мучна седница мандатно-имунитетске комисије, на којој се расправљало о скидању имунитета ову посланику СДП Жељку Јовановићу кога је ХДЗ тужио због клевете.

        Седницу је, према истом извору, обележио испад председника Сабора Владимира Шекса који се у сексистичком нападу обрушио на СДП-ову посланицу СДП Гордану Собол. У другом испаду Томислав Чуљак из ХДЗ папирима је гађао посланика Арсена Баука из СДП.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари