Хрватима резиденције у Мадриду и Хелсинкију

Приводи се крају ex-yu дипломатски развод брака

  • Хрватска је ове године преузела и два стана у Трсту, зграду амбасаде у Бечу, дипломатску резиденцију у Ослу и зуграду амбасаде у Лисабону. До краја идуће године ће јој бити предате и преостале три некретнине које јој следују по сукцесији - амбасада у Хагу, генерални конзулат у Торонту и резиденција у Стокхолму

        ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Хрватска је преузела зграде дипломатских резиденција бивше СФРЈ у Мадриду и Хелсинкију, на основу споразума о сукцесији, саопштило је  хрватско минстарство спољних послова.

        Резиденција бивше СФРЈ у Мадриду, површине око 450 квм саграðена је на земљишту од око 1.500 квм, док је у зграда у Хелсинкију површине око 320 квм, на земљишту од око 1.050 квм.

        О даљем располагању тим некретнинама одлука ће бити донета пошто се прибаве коначне процене њихове вредности и размотре могуће опције, наводи се у саопштењу.

        Уз преузете дипломатске резиденције у Хелсинкију и Мадриду, Хрватска је ове године преузела два стана у Трсту, зграду амбасаде у Бечу, дипломатску резиденцију у Ослу и зуграду амбасаде у Лисабону.

        До краја идуће године Хрватској ће бити предате и преостале три некретнине које јој следују по сукцесији - амбасада у Хагу, генерални конзулат у Торонту и резиденција у Стокхолму.

        Следећи састанак Заједничког одбора за расподелу дипломатске и конзуларне имовине бивше СФРЈ требало би да се одржи у другој половини овог месеца у Загребу, наводи се у саопштењу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари