Хрватска полиција пуцала на комби са илегалним мигрантима - ранила два 12-годишњака

ОКРШАЈ СЕ ДОГОДИО КОД ДОЊЕГ СРБА - КРИЈУМЧАР ИСКОЧИО ИЗ ВОЗИЛА

И НЕСТАО У ШУМИ

        ДВОЈЕ деце рањено је синоћ када је полиција пуцала на комби који је превозио илегалне мигранте на подручју Доњег Срба, који су у Хрватску ушли из БиХ, објавила је јутрос задарска полиција.

        Деца која су имала повреде од ватреног оружја пребачена су у задарску болницу и нису у животној опасности. Наводно је реч о 12-годишњацима.

        Задарска полиција је саопштила да је после примљене дојаве да су полицијски службеници на подручју Доњег Лапца уочили комби страних националних ознака за којег се сумња да превози особе које су незаконито прешле државну границу с БиХ, а који се није зауставио на два покушаја заустављања, полицијски службеници на пределу Раштеле поставили блокадни пункт те светлосним и звучним сигналима покушали да зауставе комби.

       „Возач комбија није се зауставио већ је према њима наставио вожњу, а полицајци су, да би одбили напад на себе, према њему испалили више хитаца из ватреног оружја“, прецизирала је полиција у саопштењу које преносе хрватски медији.

        Потом је возач комбија искочио из возила и побегао у шуму, а у комбију је пронађено 29 особа страних држављана из више држава, међу њима и двоје деце с повредама од ватреног оружја и више њих с повредама од опасне вожње.

        Ови илегални мигранти стигли су из Ирака и Авганистана.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари