Јосиповић православнима написао “Христос се роди”

Челници Хрватске присуствовали богослужју у Храму Преображења Господњег у Загребу

  • "Свима који Божић славе по јулијанском календару, у поводом хришћанског празника мира, наде и заједништва, упућујем најискреније честитке", каже у божићној честитки председника владе Хрватске Зорана Милановића

         ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Председник Хрватске Иво Јосиповић и премијер Зоран Милановић присуствовали су вечерас поводом православног Бадњака богослужју одржаном у Храму Преображења Господњег у Загребу.

         Јосиповић и Милановић честитали су Божић метрополиту Јовану Павловићу и православним верницима.

         Ове године припадници српске националне мањине Приморско-горанске жупаније обележили и 295 година од доласка на подручје града Ријеке.

         Свечано је било и у вуковарским храмовима Светог Оца Николаја, Преподобне матере Параскеве на Доброј води, у којима су такође одржане службе бдеења и паљен Бадњак.

         Јосиповић је упутио и божићну честитку свим хришћанским верницима који Божић славе по јулијанском календару.

         "Традиционалним поздравом 'Христос се роди!' честитам Божић свим хришћанским верницима који Божић славе по јулијанском календару. Уверен сам да ће прослава Божића и ове године свим верницима и људима добре воље бити подстицај да у својим животним срединама и даље настоје на подстицању одговорног друштвеног понашања, дијалога, мира и сарадње", стоји у честитки Јосиповића.

         "Свима који Божић славе по јулијанском календару, у поводом хришћанског празника мира, наде и заједништва, упућујем најискреније честитке", каже у божићној честитки Милановића, преносе медији у Загребу.

 


Слични садржаји

Коментари