Косор незадовољна Тадићем

ХРВАТСКА ПРЕМИЈЕРКА ОПТУЖИЛА БЕОГРАД ЗА „ПОГОРШАЊЕ ОДНОСА”

  • Председник Србије ме је после случаја Тихoмира Пурде уверавао да ће се неке ствари покренути набоље, али се испоставило да су се погоршале – изјавила Косор
  • Још оптужила Србију да је законима проширила своју јурисдикцију на територију Хрватске

        ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Међудржавни споразуми тужилаштава Србије и Хрватске нису дали жељене резултате и ствари су кренуле нагоре, рекла је хрватска премијерка Јадранка Косор.

        Према њеним речима, председник Србије ју је после случаја Тихомира Пурде уверавао да ће се неке ствари покренути набоље, али се испоставило да су се погоршале, рекла је Косор за Хрватску радио-телевизију.

        Говорећи о предлогу закона о непризнавању оптужница ЈНА, СФРЈ и Србије, који је усвојила Влада Хрватске, Косор је истакла да он треба да заштити националне интересе Хрватске.

        Хрватска премијерка сматра да међудржавни споразуми тужилаштава Хрватске и Србије нису дали очекиване резултате, јер је закон Србије из 2003. и 2010. године проширио јурисдикцију Србије на територију Хрватске.

        „То није могуће ни по једном међународном праву”, рекла је Косор и додала да је из медија сазнала да су из Београда у Загреб стигле оптужнице против 40 држављана Хрватске за ратне злочине и геноцид на подручју Вуковара 1991. године.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари