Санадер примио десет милиона евра мита од компаније МОЛ

Бившем хрватском премијеру укинут имунитет да би могло да му се суди

  • А у Србији сви министри и остали државни функционери и даље имају најчистије руке на пленти

      ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Хрватски сабор је на потврдио одлуке Мандатно-имунитетног одбора, на основу којих је бившем премијеру Иви Санадеру скинут заступниèки имунитет, што је тражио УСКОК како би
против њега могао да покрене кривичне поступке у случајевима Хипо банке и Ина-МОЛ.

      Мандатно-имунитетни одбор је почетком месеца одобрио захтев УСКОК да се Санадеру, независном заступнику, скине имунитет, како би могао да буде кривично гоњен због сумње да је починио кривично дело ратног профитерства, преноси агенција ОНАСА.

      Санадера УСКОК оптужницом терети да је као заменик министра спољних послова 1994. и 1995. године злоупотребио положај и незаконито узео 3,6 милиона куна провизије од кредита који је Влада добила од Хипо банке.

      О основаности те оптужнице изјасниће се судско веће загребачког Жупанијског суда.

      Сабор је потврдио и одлуку којом је Санадеру имунитет укинут и ради покретања поступка због оптужби да је примио десет милиона евра мита од компанији МОЛ, како би тој нафтној компанији препустио управљачка права у Ини.

* * *

      Баш су неопрезни и наивни Хрвати. Дестабилизоваше унутрашњу ситуацију због тричавих неколико милиона евра! Показаше – пред улазак у ЕУ – да су корумпирана земља и да им тамо није место!

      Обрадоваше се Борис Тадић и његови из врха владе и ДС: сад наше европске шансе расту, сви наши министри и остали државни и политички функционери имају пречисте руке. Где да наши узимају на тандерима, јавним набавкама, владиним кредитима и управљачким правима! То у демократској и европској Србији – за разлику од демократске и еуропске Хрватске – напросто не постоји!

      Србија – баш зато што има некорумпирану власт – не пропада и не може пропасти! А за ту и такву власт велике заслуге имају њени демократски бирачи.

 


Слични садржаји

Коментари