Законом бране Векића, Мерчепа и Шекса, а Косор твди да тако бране Хрватску!

ЗАГРЕБ ЧИНИ СВЕ ДА ЗАШТИТИ СВОЈЕ КЉУЧНЕ РАТНЕ ФИГУРЕ – БАР ОД ОПТУЖНИЦА ИЗ БЕОГРАДА

  • Хрватска влада утврдила нацрт закона о ништавности правних аката правосудних тела бивше ЈНА, бивше СФРЈ и Републике Србије

  • Приликом гласања против је био једино потпредседник Слободан Узелац

        ЗАГРЕБ, (ФоНет) - Влада Хрватске усвојила је на седници Нацрт предлога закона о ништавности одређених правних аката правосудних тела бивше ЈНА, бивше СФРЈ и Републике Србије, са Нацртом коначног предлога закона, а приликом гласања против је био потпредседник Слободан Узелац.

        Медији преносе да се ради о реакцији Банских двора на оптужнице из Београда против бившег министра унутрашњих послова Ивана Векића, потпредседника Сабора Владимира Шекса, ратних вођа Томислава Мерчепа и Бранимира Главаша, као и још 40 хрватских држављана.

        Према тумачењу Министарства правосуђа Хрватске, та оптужница се вероватно заснива на раније написаној оптужници војног тужилаштва непостојеће југословенске државе из 1992. године.

        "Ниједна држава нема право да доноси законе, нити да се уплиће у унутрашња питања која искључиво спадају у јурисдикцију друге државе", рекла је Косор, преноси Index.hr.

        "Овим се штити суверенитет и самосталност Хрватске", рекла је Косор и истакла да овај закон не доводи у питање хрватску сарадњу са Међународним судом правде у Хагу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари