ОГАЊАН: Баку се спрема за нови рат, а Јереван - и за превентивне мере

ПРОЧИТАЈТЕ - ДА БИСТЕ УПОРЕДИЛИ ДРЖАЊЕ

МИНИСТАРА ОДБРАНЕ ЈЕРМЕНИЈЕ И СРБИЈЕ

  • Мислим да се Азербејџан тренутно озбиљно спрема за нова војна дејства. Али, и ми се такође спремамо да одбранимо нашу Отаџбину - изјавио је Сејран Огањан

        МИНИСТАР одбране Јерменије Сејран Огањан не сматра да се Баку одрекао војног решавања нагорно-карабахског конфликта.

       „Не мислим да су одустали од ратне реторике. Кад наступи погодна прилика, Азербејџан ће прибећи тој тактици“ - изјавио је Огањан у Јеревану.

       Он је указао да Азербејџан на све начине прибегава стратегији милитаристичке логике и војних уцена.

       „Баку је у демонстрацији војне моћи и коришћења милитаристичке реторике прешао све границе, посебно за време преговарачког процеса за мирно решавање конфликта у Нагорно Карабаху. Све се то чинило ради притиска“ - подвукао је шеф министарства одране Јерменије, додавши да се Баку спрема да обнови војна дејства.

       „Мислим да се тренутно Баку озбиљно спрема за нова војна дејства. Али, и ми се такође спремамо да одбранимо нашу Отаџбину. Уколико буду обновљена војна дејства, ми ћемо бранити сваки педаљ своје земље. Високи ниво безбедности јерменске армије не гарантује само официрски кадар који је прошао читав карабахски рат. Управо комбинација официрског искуства и обучености војника даје неопходни резултат“ - нагласио је Огањан.

       Одговарајући на питања новинара, јерменски министар није искључио превентивне мере јерменске стране уколико министарство одбране буде имало јасну информацију да Азербејџан спрема војску за напад: „Ништа није искључено, обзиром да су јерменске оружане снаге спремне да реализују како превентивне тако и мере искључиво одбрамбеног карактера“.

       Г. Ш.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари