Позиције Бакуа и Јеревана поводом Карабаха - непомирљиве

ПАШИЊАН:  ПРАВО КАРАБАХА НА САМООПРЕДЕЉЕЊЕ – ТО ЈЕ ЦРВЕНА ЛИНИЈА

* Председник Владе Јерменије Никол ПАШИЊАН наводи да на страни Азербејџана можда ратују и припадници специјалних снага пакистанске војске

___________________________________________________________________

         НЕПОМИРЉИВЕ су позиције Азербејџана и Јерменије поводом Карабаха (Арцаха)

         Председник Азербејџана Илхам Алијев – у интервјуу који је дао руској државној новинској агенцији РИА Новости – био је отворен и категоричан:

       „Ни под којим околностима не може бити нарушен територијални интегритет Азербејџана. Ни под којим околностима Азербејџан неће пристати на независност Нагорно-Карабаха“.

       Председник Владе Јерменије, Никол Пашињан, истој агенцији је рекао:

       „Постоји ли линија преко које се ни под којим условима нећемо повући?  Да, наравно, постоји таква линија. То је право на народа Карабаха на самоопредељење. Азербејџан је у свим досадашњим преговорима одбијао да прихвати право на самоопредељење Јермена из Карабаха“.

       Пашиња је РИА Новостима рекао и да армија Азербејџана сама није способна да се бори против самоодбрамбене војске Карабаха:

       - Стога је Турска одлучила да у рат укључи терористе и турске трупе - турске специјалне снаге. Према неким информацијама, у непријатељства су укључене и специјалне снаге пакистанске војске“.  

    

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари