Чак 70 одсто Британаца жели `Референдум о Европској унији`

Званичном Београду ни туђа искуства ништа не значе

  • Када би се референдум сада организовао, за излазак Британије из ЕУ гласало би 49 одсто испитаних, док 40 одсто сматра да Уједињено краљевство треба да остане део Уније
  • ФАКТИ: Мора да је Борис Тадић, који никад није живео у ЕУ, истински визионар или нешто сасвим друго, чим Србију еврофанатично води на брод са којег би да побегне половина Британаца који из ког раја беже на своју штету

       ЛОНДОН, (ФоНет) - У овом тренутку чак 70 одсто Британаца сматра да би било неопходно организовати референдум на коме би се грађани изјаснили да ли и даље желе да буду у Европској унији, резултат је истраживања које је спровео лист Гардијан.

       Када би се референдум сада организовао, за излазак Британије из ЕУ гласало би 49 одсто испитаних, док 40 одсто сматра да Уједињено краљевство треба да остане део уније.

       Посебно је интересантно што одржавање референдума готово подједнако заговарају припаднци две највеће партије. Ту идеју подржава 71 одсто конзервативаца и 66 одсто лабуриста.

       Излазак Британије из ЕУ већински подржава старије становништво, док је за то само 28 одсто младих између 18 и 24 године.

       Расправа о референдуму биће одржана и у парламенту, али за сада нема изгледа да он буде расписан, јер премијер Дејвид Камерон сматра да евроинтеграције нису приоритет у овом тренутку.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари