ФАРАЖ: Брисел је корумпирао Загреб да уђе у ЕУ-Југославију која ће такође пропасти

ПОТПРЕДСЕДНИК БЛОКА „ЕВРОПА СЛОБОДЕ И ДЕМОКРАТИЈЕ“ У ЕВРОПАРЛАМЕНТУ ОПТУЖИО ВРХУШКУ ЕУ

  • ЕУ чини све што може како би поткупила политичку класу у Хрватској. И то им добро иде. Хрватској је ЕУ до сада дала 320 милиона евра, називајући то претприступном помоћи. Потрошила је и милион евра на разметљиву кампању у којој се објашњава Хрватској да им је ЕУ једина нада
  • Што је још важније, оценио је Фараж, нема слободних медија у Хрватској, нема националне дебате о уласку у ЕУ и чак је понуђено 10.000 куна награде оном који пронађе чланак у хрватским медијима о томе како би било лоше приступити Европској унији
  • Хрватска је сто година хтела независност и 20 година је има. Изашли су из пропалог политичког експеримента - Југославије. Ако Хрвати буду гласали за придружење Европској унији, гласаће за прикључење новој Југославији, пропалом политичком експерименту који ће имплодирати, закључио је Фараж

        СТРАЗБУР, (ФоНет) - Потпредседник блока Европског парламента „Европа слободе и демократије“ и челник Странке за независност Уједињеног Краљевства Најџел Фараж одржао је оштар говор у Европском парламенту и оценио да се кампања која се води у Хрватској о уласку у Европску унију, агресивна и корумпирана.

        Фараж је истакао је да је у Хрватској у току агресивна кампања за улазак у Европску унију и да се у штампаним медијима не може наћи ни један чланак који говори о томе зашто Хрватска не би требало приступити Унији.

        Да ли је постојала национална дебата о питању уласка Хрватске у Европску унију, води ли се поштена кампања на ту тему, питао је Фараж, преносе медији.

        „Схватио сам да ЕУ чини све што може како би поткупила политичку класу у Хрватској. И то им добро иде“, оценио је он.

        „Хрватској је ЕУ до сада дала 320 милиона евра, називајући то претприступном помоћи. ЕУ је потрошила милион евра на разметљиву кампању у којој се објашњава Хрватској да им је ЕУ једина нада. Паметно, Хрватима су дали и високоплаћене послове у Европском парламенту и комисији само да им покажу како ће им добро бити, како ће добро владајућој класи бити ако им се придруже“, упозорио је Фараж.

        Стари комунисти, како је рекао, још у Хрватској држе све позиције моћи и „постаће лично јако имућни ако се Хрватска придружи Унији“.

        Што је још важније, оценио је Фараж, нема слободних медија у Хрватској, нема националне дебате о уласку у ЕУ и чак је понуђено 10.000 куна награде оном који пронађе чланак у хрватским медијима о томе како би било лоше приступити Европској унији.

        Цела кампања је корумпирана, додао је Фараж. „Видели смо то већ од ЕУ, али мислим да је у случају Хрватске још и горе од онога што сам до сада видио“.

        „Ова је земља сто година хтела независност, и 20 година је има. Изашли су из пропалог политичког експеримента - Југославије. И ако гласају о придружењу Европској унији, гласају о придружењу новој Југославији, пропалом политичком експерименту који че имплодирати“, закључио је Фараж.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари