КЕДМИ: Вашингтон не може да спречи руски сценарио за Украјину

ИЗРАЕЛСКИ ГЕОПОЛИТИЧАР СМАТРА ДА СУ ОБАМИНЕ ПРЕТЊЕ МОСКВИ УЗАЛУДНЕ

  • „Санкције нису у стању да утичу на Москву у мери у којој је то потребно САД. А присилити Русију да се преда, Вашингтон није у стању. Мислим да Обама уопште није требало да провоцира конфликт и да ствара глобалне илузије у Украјини и ЕУ” - процењује Јаков Кедми

         БИВШИ припадник израелских специјалних служби и геополитичар -  Јаков Кедми – оценио је да су претње Русији Барака Обаме и његових сарадника узалудне.

         „Зависност руске одбрамбене индустрије од САД је минимална. САД су се и досад оштро супротстављале испорукама делова за одбрамбени сектор. Оно што су испоручивале може се заменити и добити преко трећих земаља. Дакле, руска одбрамбена индустрија неће трпети. А ни космички програми. Европски и амерички ће претрпети огромне штете. Они зависе од Руса данас много више” – рекао је Кедми.  

         „Обама може да говори шта год хоће. САД немају реалне могућности да санкцијама спрече руску варијанту решавања украјинског проблема. Санкције нису у стању да утичу на Москву у мери у којој је то потребно САД. А присилити Русију да се преда, Вашингтон није у стању. Мислим зато да Обама уопште није требало да провоцира конфликт и да ствара глобалне илузије у Украјини и ЕУ» - рекао је израелски геополитичар.

         При том је нагласио да је уверен да Брисел не сме да не послуша Вашингтон по „руском питању”.

         „Европа још увек исувише зависи од САД. Али, Европа у будућности неће бити таква каква је данас» – оценио је Кедми. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари