Нетањаху за напад на туристе у Бугарској окривљује Иран

АУТОБУС СА ИЗРАЕЛСКИМ ТУРИСТИМА ЕКСПЛОДИРАО КОД АЕРОДРОМА У БУРГАСУ - СЕДАМ ПОГИНУЛИХ И 27 РАЊЕНИХ

  • „Све упућује на Иран”, рекао је Бењамин Нетањаху и подвукао: „Иран и проиранска либанска партија Хезбала одговорни су за напад самоубице на аутобус са израелским туристима у Бугарској. Током последњих неколико месеци пратили смо покушаје Ирана да организује нападе на Израелце у Тајланду, Индији, Кенији и на Кипру”
  • ФАКТИ: Ко год да стоји иза терористичког акта у Бургасу, Тел Авиву највише одговара да то буде – Иран. Па макар Техеран са овим злочином немао никакве везе!

         НАЈМАЊЕ 7 особа је погинуло, а 27 их је повређено у експлозији и пожару аутобуса са израелским туристима на аеродрому бугарског туристичког града Бургаса на Црном мору.

         Израелски премијер Бењамин Нетањаху одмах је окривио Иран за ову експлозију аутобуса са израелским туристима на аеродрому бугарског црноморског града Бургаса и обећао оштар одговор.

         „Све упућује на Иран”, рекао је Нетањаху и подвукао: „Иран и проиранска либанска партија Хезбала одговорни су за напад самоубице на аутобус са израелским туристима у Бугарској. Током последњих неколико месеци пратили смо покушаје Ирана да организује нападе на Израелце у Тајланду, Индији, Кенији и на Кипру”.

         Нешто слично о „иранској вези” реркао је и Ехуд барак. А  нетањаху, као што се и могло очекивати, није се либио да саопшти: "Ово је ирански терористички напад који се шири светом. Израелци ће реаговати оштро на ирански терор", поручио је Нетањаху.

         Очевици су израелским медијима рекли да је до моћне експлозије дошло недуго пошто је једна особа ушла у аутобус.

         Портпарол израелског министарства спољњих послова Џонатан Розенцвајг рекао је да је авион из Тел Авива слетео на аеродром у Бургасу, 400 километара источно од главног града Софије, у 16.45, а да је до експлозије дошло 40 минута касније.

         Ко год да стоји иза терористичког акта у Бургасу, Тел Авиву највише одговара да то буде – Иран. Па макар Техеран са овим злочином немао никакве везе!

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари