Терориста из Бургаса није Иранац, већ Швеђанин, а помало и Американац!

АУТОБУС СА ИЗРАЕЛСКИМ ТУРИСТИМА ДИГАО У ВАЗДУХ ШВЕЂАНИН АЛЖИРСКОГ И ФИНСКОГ ПОРЕКЛА МЕХДИ ГЕЗАЛИ

  • Гезали је прошао чувени амерички затвор Гвантанамо на Куби где је „боравио” од 2002. до 2004. године, а био је ученик муслиманске верске школе у Великој Британији

         ТЕРОРИСТА који је у Бугарском летовалишту Бургас дигао у ваздух аутобус са туристима из Израела – а којег су и Бењамин Нетањаху и Ехуд Барак прогласили за Иранца – заправо је држављанин Шведске алжирског и финског порекла и зове се Мехди Гезали.

         Дакле: Швеђанин, а не Иранац! А могло би се рећи: у неку руку - и Американац и Британац!

         Гезали је недељу дана пре злочина дошао у Бугарску са фалсификованом возачком дозволом која је издата у америчкој држави Мичиген.  

         Осим тога, злочинац је прошао чувени амерички затвор Гвантанамо на Куби где је „боравио” од 2002. до 2004. године.

         „Тренутно бугарски криминалисти раде на његовом ДНК и отисцима прстију. Сви подаци се размењују са специјалним службама Израела, САД и ЕУ” - саопштио је министар иностраних послова Бугарске Цветан Цветанов.  

         Дипломата је овог терористу назвао «неупадљивим тридесетшестогодишњим мушкарцем».

         Бугарска тв је објавила кадрове снимњене сигурносном камером на којима се види овај терориста-самоубица: дугокоси мушкарац у шортсу и мајци са капом на глави. Са великим руксаком на леђима и мањом торбом са предње стране.

         Гезали је био ученик муслиманске верске школе у Великој Британији.

         Посећивао Саудијску Арабију, Авганистан и Пакистан.

         Претпоставља се да је био један од дванаесторице ухапшених странаца који су покушали да незаконито пређу границу Авганистана 2009. године.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари