Затражила од Србије војног лекара за мисију у Сомалији

БАЈКА ЗА ОДРАСЛЕ

ЕУ има други највећи војни буџет на свету и 1.600.000 војника, па ипак...

  • ФАКТИ:  Баш нас уважавају ови што нам отимају КиМ! Напросто не могу без нас! Поготово сад кад Војска Србије ни са Копаоника не сме да погледа према барикадама и свом народу! Још само да реформисану ВС позову у `успостављање демократије` у Сирији и Ирану!

        БРИСЕЛ,(ФоНет) - Европска унија је, мада има 1,6 милиона људи под оружјем и други највећи војни буџет на свету, била присиљена да од Србије затражи ангажовање војног лекара у мисији ЕУ у Сомалији, јер се у армијама чланица Уније није могао пронаћи ни један слободан лекар, јавља АП.

        Чланице ЕУ изложене су притиску да формирају јединице оспособљене за деловање у иностранству.

        Јединице чланица ЕУ које су протекле деценије биле ангажоване на Блиском Истоку, у Азији и Африци ослањале су се на америчку логистичку, обавештајну и другу подршку.

        Чланице ЕУ које су учествовале у седмомесечним ваздушним ударима НАТО у Либији су већ после неколико недеља остале без паметних бомби, а њихово ваздухопловство је морало да се ослони на амерички ваздушни транспорт, снабдевање горивом у ваздуху и информације о циљевима.

        Директор Европске агенције за одбрану Клод Франс Арно изјавила једа ће чланице ЕУ значајно ојачати одбрамбену сарадњу и заједничко коришæење војних средстава.

        "Уколико Европљани желе да и даље имају поуздану одбрану, чланице ЕУ морају сараћивати", оценила је Клод Франс Арно.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари