Харадинај: ЗСО ће морати по уставу Косова, ми немамо средњи ниво власти или кантон

„ПРОБЛЕМ ЋЕ БИТИ ДА ЛИ ЈЕ ОНО ШТО БУДЕ НАПИСАНО У СКЛАДУ СА УСТАВОМ КОСОВА”

          ПРЕДСЕДНИК  шиптарске владе Косова Рамуш Харадинај изјавио је да је формирање Заједнице српских општина (ЗСО) могуће али у складу са Уставом Косова.

          “Када бисмо знали која је то заједница, знали бисмо када ће бити формирана”, казао је Харадинај телевизији “Хепи”.

          Он је навео да је као председник владе Косова активирао два механизма за формирање Заједнице српских општина од којих се један односи на имплементацију а други на менаџмент тим који чине четворица Срба који ће радити на предлогу Статута ЗСО.

          “Проблем ће бити после да ли је то што је написано у складу са Уставом Косова”, казао је Харадинај.

          Упитан каква ће овлашћења имати ЗСО, Харадинај је рекао да на Косову тренутно постоје национални и општински ниво власти али да не постоји како је рекао, “средњи ниво власти или кантон”.

          Коментаришући хапшење директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марка Ђурића у северном делу Косовске Митровице, Харадинај је казао да је то била “чудна и незгодна ситуација” у којој су како је оценио, грашку направили Ђурић и Србија.

          “Знао сам унапред да је могуће хапшење али нисам помишљао да ће се Ђурић појавити до сутрадан. Покушао сам да га замолим да сачека до сутрадан, да је дошао тада - све би прошло како треба. Он је био на Косову за Ускрс и све је прошло у реду”, рекао је косовски премијер.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари