ЈАХЈАГА: Спремна сам да разговарам са Николићем

АМЕРИЧКА „ПРЕДСЕДНИЦА КОСОВА” У ИНТЕРВЈУУ НОВОСАДСКОМ ДНЕВНИКУ

  • Одбацила захтеве Срба са севера Косова да остану део Србије, оценивши да слободно изражена воља грађана не подразумева да свака општина или свако село има право на самоопредељење и отцепљење

         СПРЕМНА сам за разговоре са председником Србије Томиславом Николићем – објавила је „председница Косова`” Атифете Јахјага.

         „Ми једино као легални и легитимни лидери наших држава, изражавајући вољу наших грађана, можемо разговарати. И кроз тај разговор наћи чврста и постојана решења, која значе и мир и стабилност у регији и шире”, рекла је у интервјуу за новосадски „Дневник”.

         Додала је да Косово жели да нови лидери Србије прихвате реалност и што пре признају Републику Косово, и да као две суседне државе успоставе дипломатске односе и сарађују на путу евроатлантских интеграција.

         Она је одбацила захтеве Срба са севера Косова да остану део Србије и казала да слободно изражена воља грађана не подразумева да свака општина или свако село има право на самоопредељење и отцепљење.

         „Само можете претпостављати што би било од државе Србије ако се принцип самоопредељења спусти на такав ниво”, казала је Јахјага.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари