ТАЧИ: Српски локални избори били би агресија Србије на Косово

ПРИШТИНСКИ ПРЕМИЈЕР УПОЗОРИО БЕОГРАД ДА НЕЋЕ УСПЕТИ

ДА У ЈУЖНОЈ ПОКРАЈИНИ ОРГАНИЗУЈЕ ИЗБОРЕ

        СРБИЈА неће успети да на Косову организује изборе - оценио је онај из Приштине (Хашим Тачи) који је Западу много важнији од Бориса Тадића. Толико важнији да њему на територији Србије ударнички праве државу, а Тадићу, као утешну награду, Савет Европе даје неке статуетице (Север-Југ) за допринос интеркултуралности и људским правима (ваљда ових Срба што их хапсе на Кончуљу и оптужују за „подривање уставног поретка Косова“).

        Иступивши на седници своје владе, Тачи је - знајући ко му чува леђа - рекао да „косовске власти заједно са међународном заједницом раде на томе да се осујети покушај Србије“. При том је подвукао: „Ми ћемо у целости поштовати Устав и законе Косова. Овај покушај је процењен и процењује се као агресија Србије на Републику Косово, и он ће у потпуности бити неуспешан“.

        Као логичан наставак, уследило је да ће његова влада „искористити уставни и законски оквир да не дозволи да Србије утиче на унутрашња кретања и односе на Косову“.

        У свему овоме, једино је Тадићевом било Тачијево одушевљење због добијања „документа из ЕУ о почетку студије изводљивости“

        „Поруке господина Филеа (европског комесара за проширење Штефана)  биле су јасне, али и подршка, док су институције Косова одлучне да што пре иду напред и да у рекордном року обезбеде успех“, казао је Тачи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари