Статут ЗСО правиће Тачијева и Харадинајева „руководећа група“ и њихове газде са Запада

УКЉУЧИЋЕ И „ЦЕО ПОЛИТИЧКИ СПЕКТАР“, ПА НАПИСАНО ИЗНЕТИ ПРЕД СВОЈ „УСТАВНИ СУД“

  • ФАКТИ: Благо Србима КиМ! За њихово добро ће радити њихови проверени непријатељи! Такву срећу није имао ни један народ на планети!

        ПРЕМИЈЕР шиптарског Косова Рамуш Харадинај и његов председник Хашим Тачи данас су поново активирали руководећу групу која ће радити на предлогу Статута Заједнице српских општина (ЗСО).

       „Израда Статута ће бити транспарентан и свеобухватан процес који ће се састојати од три радна механизма. Руководећа екипа, комитети за примену и Национална консултативна група, који ће гарантовати укључивање целог политичког спектра, цивилног друштва и других друштвено релевантних механизама“, наводи се у данашњем саопштењу Владе Косова.

        У процес ће бити укључени и међународни механизми који су помагали Косову у свим фазама и то ће „бити значајан корак за Косово на њеном путу ка евроатланским интеграцијама“.

        Финални предлог Статута заједно са директивом ће бити достављен Уставном суду како би се обезбедило да буде у пуној сагласности са Уставом Републике Косова. Овим кораком Косово испуњава још једну међународну обавезу доказујући определење на њеном евроатланском путу“, наводи се у саопштењу Владе Косова.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари