Франциско оптужио ватиканску администрацију да сплеткари и пати од „духовног Алцхајмера“

У БОЖИЋНОМ ПОЗДРАВУ КАРДИНАЛИМА, ЕПИСКОПИМА И СВЕШТЕНИЦИМА КОЈИ УПРАВЉАЈУ СВЕТОМ СТОЛИЦОМ, ПОМЕНУО 15 ЊИХОВИХ ГРЕХОВА

Папа Франциско

  • Франциско говорио и о „тероризму трачарења“ и о томе како групе могу да „поробе своје чланове и постану рак који прети хармонији тела“ и на крају је убију „пријатељском ватром“
  • Папин говор поздрављен је млаким аплаузом, а неколико свештеника се смешкало док је Фрања набрајао 15 „болести Курије“

        ПОГЛАВАР Римокатоличке цркве Франциско упутио је у понедељак критику ватиканској администрацији, жалећи се на каријеризам, оговарање и бирократско сплеткарење који штете Светој столици.

        Папа је оптужио поједине чланове Римске курије која му помаже у вршењу службе да жуде за влашћу по сваку цену, лицемерно живе двоструке животе и пате од „духовног Алцхајмера“ заборављајући да треба да буду радосни божји људи.

        У божићном поздраву кардиналима, епископима и свештеницима који управљају Светом столицом, папа је истакао 15 грехова Римске курије за које се нада да ће се искупити и излечити у Новој години.

        Франциско је говорио о „тероризму трачарења“ који може „хладнокрвно да убије репутацију наших колега и браће“, о томе како групе могу да „поробе своје чланове и постану рак који прети хармонији тела“ и на крају је убију „пријатељском ватром“.

        На мети његове критике су се нашли и они који пате од „патологије моћи“ која их тера да теже власти по сваку цену, чак иако то значи јавно клеветање и дискредитовање других.

        Папин говор поздрављен је млаким аплаузом, а неколико свештеника се смешкало док је Фрања набрајао 15 „болести Курије“.

        Бета-АП

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари