Папа неће фотошоп љубљење са имамом муслимана сунита

ВАТИКАН НАЈАВИО СУДСКЕ МЕРЕ ПРОТИВ БЕНЕТОНА

  • Државни секретаријат Ватикана ангажоваће адвокате да се предузму законске мере у Италији и свету како би се спречила циркулација постера који приказују папу како се љуби с Ахмедом ел Тајибом, египатским главним имамом џамије Ел-Азхар у Каиру и водећом личношћу сунитког ислама, каже се у саопштењу Свете столице

        ВАТИКАН, (ФоНет) - Ватикан је саопштио да ће предузети законске мере да се спречи објављивање слика, урађених у фотошопу, које приказују папу како љуби исламског имама које су део маркетиншке кампање компаније Бенетон.

        Државни секретаријат ангажоваће своје адвокате „да се предузму законске мере у Италији и свету како би се спречила циркулација ових слика у масовним медијима и другде“, каже се у саопштењу.

        У изјави Државног секретаријата се каже да Бенетонов приказ папе Бенедикта XVI „вређа не само његово достојанство него и осећаје верника“, преносе италијански медији.

        Бенетонови постери приказују папу како се љуби с Ахмедом ел Тајибом, египатским главним имамом џамије Ел-Азхар у Каиру и водећом личности сунитког ислама.

        Ова слика је једна у низу глобалне маркетиншке кампање назване UNHATE у којој се приказују бројне политичке и верске вође у чину пољупца.

        Друге шокантне слике приказују америчког председника Барака Обаму како се љуби с кинеским лидером Ху Јинтаом и венецуеланским председником Угом Чавезом.

        Једна слика приказује израелског премијера Бенџамина Нетањахуа како љуби палестинког лидера Махмуда Абаса, док друга приказује француског председника Николаса Саркозија у страсном пољубцу с немачком канцеларком Ангелом Меркел.

        Ови постери су се појавили у Бенетоновим радњама широм света, као и у новинама, магазинима и на интернет страницама.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари