ВАТИКАН: Међугорје није светилиште, а Богородица није шефица поште која шаље поруке

КОНГРЕГАЦИЈА РКЦ ЗА ПИТАЊА ВЕРЕ ПРИЗНАЛА ДА ЈЕ КАТОЛИЧКА ЦРКВА ДУГО МАНИПУЛИСАЛА ВЕРНИЦИМА

  • Кардинал Герхард Лудвиг МИЛЕР: „Међугорје, једно од најпознатијих католичких светилишта, не може бити признато као светилиште, али може бити признато као место молитве”

         ГОСПА у Међугорју се не указује, пише хрватска штампа наводећи да је став Ватикана, односно Конгрегације за учење о вери апсолутно негативан када је реч о Међугорју.

         У извештају чији су делови, како наводи „Јутарњи лист”, процурели у јавност, пише да је Конгрегација, на чијем је челу кардинал Герхард Лудвиг Милер, забранила посетиоцима Међугорја да убудуће износе у јавност садржај наводних Богородичиних порука, јер то место не може бити признато као светилиште.

         „Међугорје, једно од најпознатијих католичких светилишта, не може бити признато као светилиште, али може бити признато као место молитве”, пише „Јутарњи лист”, позивајући се на речи кардинала Герхарда Лудвига Милера.

         Извештај Конгрегације још је у тајности и неће бити објављен, јер се прво очекује одлука папе Франциска, јер само он има власт да одлучује о тим питањима.

         Папа је јасно и јавно изразио неверицу у „међугорски феномен”, и то у два наврата: једном приликом је рекао да Богородица није шефица поште па да свакодневно шаље поруке, а у јуну је иронично говорио о неким сведоцима преко којих стижу Госпине поруке у унапред заказан дан и сат.

         Како сазнаје „Јутарњи”, у наведеном извештају пише да бискупи неће смети да организују ходочашћа у Међугорје, а вернике који тамо иду сами - мораће да прати свештеник.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари