У Немачкој у саобраћајној несрећи погинуо Шабан Шаулић

ИЗАЗВАО ЈЕ НА АУТОПУТУ А2 ВОЗАЧ „МАЗДЕ“ КОЈИ ЈЕ БИО ПИЈАН И БЕЗ ДОЗВОЛЕ

         ПЕВАЧ народне музике Шабан Шаулић имао је тешку саобраћајну несрећу у Немачкој након које је и преминуо.

         Ову информацију потврдио је његов дугогодишњи пријатељ Сабит Дервишевић Саша.

         Немачки портал "NW" пренио је да се око шест сати ујутру догодио удес на аутопуту А2 у смеру ка Дортмунду, у којем су четири особе повређене, три теже, једна лакше, и све су пребачене у оближњу болницу.

         У несрећи су учествовала два возила, а на фотографијама на немачким порталима види се да су једном уништени предњи, а другом задњи део. Повређене су ватрогасци морали да ваде из возила, због чега је обустављен саобраћај на неколико сати.

         Исти портал пише да је несрећу изазвао пијани возач без дозволе, који је својом "маздом" ударио у "сеат ибицу" у којој су се налазила тројица мушкараца.

         Шабан је рођен 1951. године у Шапцу. У току богате каријере од публике и од медија добио је надимак 'краљ народне музике'.

         Први албум Шабана Шаулића је изашао 1969. године, када је имао осамнаест година. До 1976. године, аутор његових песама је био Буца Јовановић, а од те године све своје хитове писао је лично.

         Године 1985. написао је песму "Гордана" коју је посветио својој жени. Песме "Дођи да остаримо заједно" и "Два галеба бела" сматрају се једним од најбољих икад отпеваних народних песама. Осим ових песама, велики хитови Шабана Шаулића су били и "Увенуће нарцис бели", "Сине", "Данима те чекам", "Снежана", "Одлазиш, одлазиш", "Позн'о бих те међ' хиљаду жена" и др.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари