Чавара: Неће бити обележавања „ослобођења Грахова, Гламоча и Дрвара“

СРПСКОМ ЧЛАНУ ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ ПОРУЧИО: ДОДИК НЕЋЕ МОРАТИ ЛИЧНО ДА ИНТЕРВЕНИШЕ

Маринко Чавара

* „Немам појма ко је то најавио. То су спинови који се покушавају убацивати и замаглити постојећа ситуација. Нађите одлуку и једног тела које је рекло да ће тога тамо бити. Не постоји апсолутно

______________________________________________________

        НАКОН што је Одбор за заштиту Срба у Федерацији БиХ позвао становнике општина Дрвар, Грахово, Гламоч и Петровц да 13. и 14. септембра обуставе саобраћај према Ливну и Бихаћу, због покушаја ХДЗ Ливањског кантона да прославе тзв. дан окупације Дрвара, Маринко Чавара, председник ФБиХ БиХ, каже да те манифестације неће бити.

        "Неће бити обележавања 24. годишњице ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара'', рекао је Чавара за сарајевску Н1.

        Обележавање те годишњице раније је било званично најављено из Хрватске демократске заједнице БиХ, па су се представници Одбора за заштиту Срба у Федерацији БиХ тим поводом састали са српским чланом Председништва БиХ, Милорадом Додиком, који им је обећао да ће се лично заложити да те манифестације не буде.

        Чавара данас каже да „Додик неће морати лично да интервенише“, јер обележавање тзв. „24. годишњице ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара'' неће бити и тврди да „нема појма ко је то уопште најавио".

        Оценио је да је реч о ''спиновима интересних група које настоје да направе проблем".

        '“Немам појма ко је то најавио. То су спинови који се покушавају убацивати и замаглити постојећа ситуација. Нађите одлуку и једног тела које је рекло да ће тога тамо бити. Не постоји апсолутно'', рекао је Чавара превидевши притом усвајање Иницијативе на 10. Скупштини Жупанијског одбора ХДЗ БиХ ХБЖ, пренела је сарајевска Н1.

        Информација је о усвојеној иницијативи почетком јула објављена и на званичним страницама Хрватске демократске заједнице.

        Чавара, међутим, тврди да је реч о „испровоцираном сукобу“.

        „Одређени спинови интересних група које настоје да направе проблем. Тај сукоб је потпуно испрвоциран. Не. То тврди неко ко је проширио причу и медији, можда ови пробосански“, рекао је он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари