Човић: Са Додиком седнем три пута годишње, а са Бакиром 23 пута, али то никога не интересује

„НЕ ВЕРУЈЕМ У ГРАЂАНСКУ БиХ КАКВУ ЖЕЛИ СДА ЈЕР ЈЕ ТО – УНИТАРИЗАМ“

* „Да сам желио и заговарао `трећи ентитет` - већ бисмо га имали“

________________________________________________________

       ДРАГАН Човић, лидер ХДЗ БиХ,окривио је Централну изборну комисију (ЦИК) БиХ за изборне крађе у Мостару, промене у броју мандата и све реалније најаве о понављању бројања свих листића.

       "За мене је ЦИК нелегалан и ја од почетка, од када су именовани, имам такав став о њима. Они су и на изборима 15. новембра направили неколико преседана где су калкулантски доносили одлуке, попут Травника и грађани не могу имати поверење у такву институцију", рекао је Човић.

       Он је навео да је тражио да се избори у Мостару одрже под надзором међународне заједнице, да се ту окончају, да се листићи нигде не носe, али се онда на дан избора деси да се контаминира цели процес.

       Човић је поручио да ће ХДЗ правити власт са онима са којима могу постићи двотрећинску већину, те је додао да је кандидат ХДЗ БиХ Марио Кордић најкомпетентнији за позицију градоначелника.

       На питање да ли жели трећи ентитет, Човић је одговорио да би га до сада имао да га је желео и заговарао.

       Он је рекао и да са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем разговара као са највећим пријатељем.

       "Са Милорадом Додиком годишње седнем три пута, а са Изетбеговићем 23 пута. Али када седнем са Додиком - то је тема, а када сам са Изетбеговићем - то никога не интересује. Логично је да са Изетбеговићем причам о свему, па ево и пре три-четири дана смо причали", рекао је Човић за портал Klix.

       Он је навео и да не верује у грађанску БиХ какву жели СДА, јер је то унитаризам.

       „То је држава која ће се распасти, то је држава која нема будућност. Грађански концепт у БиХ се не може осмишљавaти као у неким другим државама ЕУ. Што се мене тиче, БиХ ће се морати градити у некој комбинацији грађанског и колективног", истакао је Човић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари