Грабар-Китаровић: Комшић мора схватити да није само етнички, него и политички представник Хрвата

ПОЗВАЛА БиХ ДА ПОКАЗУЈЕ ВИШЕ ПОШТОВАЊА ПРЕМА ЊЕНОЈ ХРВАТСКОЈ

          ПРЕДСЕДНИЦА Републике Хрватске Колинда Грабар-Китаровић у интервјуу за Хрватски радио је рекла да је Хрватска Босни и Херцеговини (БиХ) пријатељска земља, а да хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић мора схватити да је не само етнички, него и политички представник хрватског народа у тој земљи.

         Грабар-Китаровић је истакла да БиХ треба да показује поштовање према Хрватској.

         Наагласила је да претње међународном тужбом због Пељешког моста, о чему је говорио и хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић, нису добра подлога за сарадњу.

         "Недостатак политичке визије, резултата у раду, господарских, социјалних и других програма не можете вјечито замијенити агресивном реториком и измишљањем неког непостојећег непријатеља. Комшић мора схватити да је не само етнички, него и политички представних хрватскога народа", изјавила је хрватска председница.

         Упитана како гледа на изјаве министара безбедности БиХ Драгана Мектића да постоје докази о насиљу хрватске полиције над мигрантима, Грабар-Китаровић је позвала свакога ко има такве доказе да их објави, истичући да ће Министарство унутрашњих послова РХ истражити сваки случај.

         "Понекад је мало силе, не насиља, потребно, када на вас иде скупина од више од 50 људи. Но нема ту никаквог насиља, нема ту никаквих телесних озљеда, шок бомби, сузавца, жице", казала је хрватска председница.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари