Хрватски народни сабор: Бошњачки врх да коначно осуди зверства својих муџахедина

ХНС НАЗВАО АРМИЈУ БиХ «МУСЛИМАНСКО-БОШЊАЧКОМ ВОЈСКОМ»

* У саопштењу ХНС истакнуто да су национални сукоби искоришћени за радикалну исламску идеологију и "џихадску борбу" као претечу данашњег деловања злогласне терористичке организације Исламска држава (ИСИЛ) на простору Европе

* Упозорено: «Лашванска долина и хрватски народ средње Босне били су жртве злочиначког и ритуалног дјеловања и убистава јединице 'Ел муџахедин' чији злочини у Милетићима, Бикошима и низу других мјеста и данас нису расвијетљени. Шесторица припадника те јединице били су организатори терористичког напада на Свјетски трговински центар 2001. године, што бошњачко политичко вођство и данас прећуткује»

* Из ХНС-а су навели и да се радикална идеологија утемељена на исламском тумачењу борбе против "неверника" зверским методама и данас, нажалост, оправдава од бошњачког политичког и државног врха који директно одговорне појединце велича и представља херојима.

_______________________________________________________

       ИЗ ХРВАТСКОГ народног сабора (ХНС) позвали су бошњачки политички и државни врх да коначно осуди зверске походе и злочине муџахедина у БиХ јер "масовне гробнице, ритуална убиства и кампови који су служили као логори за недужне цивиле никад нису доживјели осуду званичне бошњачке политике".

       Из борачког одељења ХНС саопштено је да је пресуда Сакибу Махмуљину, ратном команданту 3. корпуса тзв. Армије БиХ и директном руководиоцу одреда "Ел муџахедин", чији су припадници чинили злочине над небошњачким становништвом, коначно дала правни исход.

       «Етничко чишћење, праћено одсијецањем глава и монструозним убиствима, ритуалним методама од муџахедина на простору зеничког краја и средње Босне, посебно су постали упечатљиви током 1993. године када је ова јединица службено у саставу 3. корпуса тзв. Армије БиХ као муслиманско-бошњачке војске на чијем је челу био управо недавно осуђени Махмуљин", наведено је у саопштењу.

       Још је истакнуто да су национални сукоби искориштени за радикалну исламску идеологију и "џихадску борбу" као претечу данашњег деловања злогласне терористичке организације Исламска држава (ИСИЛ) на простору Европе.

       «Лашванска долина и хрватски народ средње Босне били су жртве злочиначког и ритуалног дјеловања и убистава јединице 'Ел муџахедин' чији злочини у Милетићима, Бикошима и низу других мјеста и данас нису расвијетљени. Шесторица припадника те јединице били су организатори терористичког напада на Свјетски трговински центар 2001. године, што бошњачко политичко вођство и данас прећуткује", истакли су из ХНС-а.

       Из ХНС-а су навели да се радикална идеологија утемељена на исламском тумачењу борбе против "неверника" зверским методама и данас, нажалост, оправдава од бошњачког политичког и државног врха који директно одговорне појединце величају и представљају херојима.

       «Масовне гробнице, ритуална убиства и кампови који су служили као логори за недужне цивиле никад нису доживјели осуду званичне бошњачке политике. Умјесто осуде, иста политика здушно брани и оправдава убиства и злочине недужних цивила за чијим се посмртним остацима и данас трага", наведено је у саопштењу.

       Суд БиХ осудио је 22. јануара, првостепеном пресудом команданта Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиба Махмуљина на јединствену казну од десет година затвора за злочине над заробљеним српским цивилима и војницима на подручју Завидовића и Возуће 1995. године.

       Махмуљин је крив јер је у својству команданта пропустио да спречи чињење нечовечних дела припадника одреда "Ел муџахедин".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари