Истражни притвор тројици од десеторице нападача на Србе у Уздољу код Книна

ЗБОГ ОПАСНОСТИ ДА БИ ОМЕТАЛИ КРИВИЧНИ ПОСТУПАК И ПОНОВИЛИ НЕДЕЛО

         ИСТРАЖНИ судија одредио је притвор тројици од десеторице осумњичених за недавни напад на припаднике српске мањине у месту Уздоље код Книна, док су у кафићу гледали утакмицу Црвене звезде и швајцарске екипе Јанг Бојс.

        Они су саслушани у тужилаштву у Шибенику које је затражило одређивање истражног затвора за све осумњичене. Притвор је тражен због опасности да ће ометати кривични поступак и опасности од понављања недела.

        Због напада у Уздољу 21. августа, полиција је привела десет особа, а раније у августу су приведене четири особе којима је после испитивања тужилаштво одредило једномесечни притвор.

        Полиција трага за још једним нападачем.

        Тужилаштво терети све приведене да су по договору ушли у кафић у Уздољу, знајући да ту већи број грађана српске националности гледа пренос утакмице Црвене звезде. Циљ им је био да се с њима обрачунају као с грађанима српске националности и навијачима клуба из Србије.

        Нападачи су маскирани фантомкама, мајицама и марамама, носећи разне дрвене и металне предмете ушли у кафић и уз погрдне речи уништавали инвентар и насртали на госте.

        У кафићу су тада били власник и 18 гостију, међу којима је било и деце.

        У нападу је повређено пет особа, а штета се процењује на око 25.000 куна (3.400 евра).

        За кривично дело насилничког понашања нападачима прети казна до три године затвора, као и за наношење физичких повреда, а предвиђена казна за оштећење туђе ствари је од шест месеци до пет година затвора.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари