Караматић: Ако Бошњаци овако наставе, оптимални пут је – мирно раздруживање

ПОТПРЕДСЕДНИК ХНС: БОШЊАЦИ СУ СРБЕ И ХРВАТЕ УЧИНИЛИ САВЕЗНИЦИМА – ТО НИКО ДОСАД НИЈЕ УСПЕО

Марио Караматић

* Марио КАРАМАТИЋ: Нисмо ми доживјели неко просвјетљење и нагло завољели једни друге, него се једноставно настојимо држати договора. Бошњаци, ево већ 30 година, о свему што се с њима договори или се не придржавају или искриве тако да „вода иде на њихов млин“

* „Мирно раздруживање... да се фино разиђемо к'о људи, па ако се некад сретнемо да можемо попити кафу, ракију и шта већ иде уз то

_______________________________________________

       БОШЊАЦИ су својом политиком успели урадити нешто што нико није успевао вековима – од Хрвата и Срба направити савезнике, каже потпредседник Хрватског народног сабора (ХНС) Марио Караматић коментаришући последњи састанак у Бриселу, али и говорећи о очекивањима око измјена Изборног закона и решавања кризе у БиХ.

       - Нисмо ми доживјели неко просвјетљење и нагло завољели једни друге, него се једноставно настојимо држати договора. Бошњаци, ево већ 30 година, о свему што се с њима договори или се не придржавају или искриве тако да „вода иде на њихов млин“ – истакао је Караматић у интервјуу за портал Бањалука.нет.

       Истакао је да је мирно раздруживање „ако се они наставе овако понашати“ за њега  најнормалнија опција:

       - Да се фино разиђемо к'о људи, па ако се некад сретнемо да можемо попити кафу, ракију и шта већ иде уз то – казао је Караматић.

       Истакао је да је ХНС данас послао документ којим се тражи измена преамбуле договора из Брисела у делу где се позива на пресуде судова – Уставног суда БиХ и Суда за људска права.

       – Тражили смо да се уврсти оно што је потписано у Бриселу 2013. и Мостару 2020. године. Подсјећам да су то међународни споразуми којима је гарант била америчка администрација и Европска унија. У Бриселу су тада све странке потписале да неће нити једном народу наметати представнике, а у Мостару је Изетбеговић потписао да ће се спровести измјене Изборног закона које ће обезбједити да сви народи могу да бирају своје представнике – истиче Караматић.

       Он додаје да су се на овај потез одлучили, јер „пријатељи Бошњаци имају обичај да се не придржавају потписаног, а камоли начелно договореног“.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари