Кривичне пријаве против петорице нападача на Србе у Уздољу код Книна

ЈЕДАН ЈЕ У БЕКСТВУ, СВИ СУ ВЕЋ ПРЕКРШАЈНО КАЖЊАВАНИ ЗА НАСИЉЕ НА СПОРТСКИМ ДОГАЂАЈИМА

* Начелник шибенске полиције Ивица Костанић изјавио је данас да су сви ухапшени припадници навијачке групе из Сплита, и да полиција трага за још десетак неидентификованих нападача на госте кафића у Уздољу

________________________________________________________________________

        ПРОТИВ пет особа осумњичених за напад на Србе у месту Уздоље код Книна подигнуте су пријаве због кривичних дела насилничко понашање почињено из мржње, оштећење туђе имовине и наношење физичких повреда, саопштило је данас хрватско тужилаштво.

        Једна од особа против којих су поднете кривичне пријаве је у бекству, док је четири данас испитао заменик општинског државног тужиоца, изјавио је портпарол Жупанијског државног тужилаштва у Шибенику Емилио Калабрић, преноси Хина.

        Њима се на терет ставља да су 21. августа дошли у Уздоље и у кафићу, чији су гости гледали утакмицу Црвене звезде и швајцарске екипе Јанг Бојс, без разлога и повода напали присутне и некима нанели физичке повреде и оштетили инвентар локала, рекао је Калабрић.

        После данашњег испитивања, затражено је одређивање притвора осумњиченима због опасности да ће утицати на сведоке, ометати кривични поступак и да ће поновити кривично дело, јер су сви приведени раније прекршајно гоњени према Закону о спречавању насиља на спортским догађајима.

        Хрватска полиција је раније данас саопштила да је привела осам особа са подручја Сплита које се повезују с нападом у Уздољу и да је међу ухапшенима и 22-годишњак који је у јуну у Супетру на Брачу учествовао у нападу на сезонске раднике српске националности.

        Калабрић је међутим рекао да нико од приведених није био умешан у јунски напад на сезонске раднике на Брачу.

        Начелник шибенске полиције Ивица Костанић изјавио је данас да су сви ухапшени припадници навијачке групе из Сплита, и да полиција трага за још десетак неидентификованих нападача на госте кафића у Уздољу.

        Медији су прошле недеље пренели да је госте кафића у Уздољу, међу којима је било жена и деце, напало 15 маскираних особа.

        Костанић је рекао и да инцидент у Уздољу није повезан са нападом на госте кафића у Ђеврскама, такође код Книна, који се догодио исте вечери.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари