Милановић са Ердоганом о „ревизији Дејтонског мировног споразума“

ДУЖНОСТ ПРЕДСЕДНИКА ХРВАТСКЕ ОД ГРАБАР-КИТАРОВИЋ ТРЕБА ДА ПРЕУЗМЕ 18. ФЕБРУАРА

        ДАН након што је изабран за председника Хрватске, Зоран Милановић је новинарима рекао да је телефоном имао дужи разговор са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, а загребачки недељник Национал пише да се тај разговор односио на ревизију Дејтонског мировног споразума, потписаног пре 25 година и његов утицај на актуелне догађаје у БиХ.

        Иако у разговору новог хрватског председника с Ердоганом није било било превише времена за детаљне разговоре о ситуацији у Босни и Херцеговини, двојица председника ипак су успела барем начелно да договоре у ком смеру би требало да иде сарадња Хрватске и Турске у наредном периоду, пише овај хрватски недељник.

        Извори блиски штабу Зорана Милановића Националу су открили и да су се двојица лидера сложила да би једна од главних тачака требало да буде и анализа функционисања Дејтонског споразума.

        Милановић, који је раније био премијер Хрватске, на функцији председника ће заменити одлазећу Колинду Грабар Китаровић, а дужност ће, како се очекује, преузети 18. фебруара за када је планирана његова инаугурација.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари