Шкоро тврди да није рекао да ће „пекопати Јасеновац“, већ да ће „прекопати све архиве“

ОТКРИО ДА МУ ЈЕ ПРАДЕДА БИО УСТАША И ДА СЕ БОРИО УЗ ПОКЛИЧ „ЗА ДОМ СПРЕМНИ“

* Мирослав ШКОРО: Ако се ми не можемо договорити како да дођемо до истине (о Јасеновцу), онда зашто не направити међународне комисије које ће то направити за нас и у наше име

_____________________________________________________

        НЕЗАВИСНИ кандидат за председника Хрватске Мирослав Шкоро тврди да је изјавио "да ће прекопати све архиве", а не "да ће прекопати Јасеновац", како су објавили медији у суботу.

        "Оно што се догодило протеклих дана јесте да су одсечене одређене моје изјаве, монтиране су. То се чује и мислим да то чује свако мало дете. Ако послушате ту вест која је измонтирана, онда она гласи да ћемо прекопати све. Након тога не иде реч 'Јасеновац'. Толико хрватског језика знамо сви", казао је хрватски певач, а пренио Дневник.хр

        Додао је да као научник одговорно тврди да треба прекопати све архиве, да их треба учинити доступним и на научни начин открити истину која ће нас одвести у бољу будућност.

        Он је додао да мисли да је оснивање међународне комисије најбоља ствар која се може догодити и истакао да му је драго да је то предлагала и актуална председница Колинда Грабар-Китаровић.

        "Само је питање је ли то учињено или не. Ако се ми не можемо договорити како да дођемо до истине, онда зашто не направити међународне комисије које ће то направити за нас и у наше име", казао је Шкоро.

        Хрватски медији су у суботу пренели да на снимку који је објављен на Фејсбуку Шкоро током једног предизборног скупа присталицама поручује да ће "прекопати Јасеновац" и да се не плаши да говори о усташком поздраву "за дом спремни", под којим се борио и његов прадеда.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари