Ађијус одбио Караџићев приговор – мораће у неки од британских затвора

ОДЛУКА ПРЕДСЕДНИКА ХАШКОГ `МЕХАНИЗМА` ЈОШ НИЈЕ ЗВАНИЧНО ОБЈАВЉЕНА  

* Адвокат првог председника РС Питер РОБИНСОН: Кармел Ађијус је тиме Радована Караџића осудио на самицу до краја његовог живота или на смрт у рукама муслиманских екстремиста у британским затворима

________________________________________________

       `МЕХАНИЗАМ` у Хагу одбио је приговор одбране бившег председника Републике Српске Радована Караџића на одлуку да буде упућен у Велику Британију на издржавање казне доживотног затвора, објавио је на свом Твитер налогу Караџићев адвокат Питер Робинсон.

       „Приговор Радована Караџића на одлуку да казну служи у Великој Британији одбио је председник судског Механизма Кармел Ађијус", навео је Робинсон.

       Он је оценио да је том одлуком Хашки суд Караџића осудио на "самицу до краја његовог живота или на смрт у рукама муслиманских екстремиста у британским затворима".

       Суд у Хагу није објавио одлуку Ађијуса, преноси Танјуг.

       Да ће Караџић казну служити у Великој Британији раније је објавио шеф британске дипломатије Доминик Раб.

       На ту одлуку, адвокат Робинсон уложио је приговор у којем је, како су пренели медији, Хашки суд упозорио да ће Караџић у британском затвору "бити у опасности од муслиманских екстремиста".

       Робинсон је подсетио да су тројица муслиманских екстремиста 2010. године у британском затвору Вејкфилд ножевима изболи генерала Војске РС Радислава Крстића.

       Караџић (75) је 2016. године првостепено осуђен на 40 година затвора, а након жалбеног поступка суд у Хагу му је 2019. године изрекао казну доживотног затвора.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари