Караџић: Немачка је под маском борбе против "велике Србије" створила велику Немачку

НАШИ АНГЛОАМЕРИЧКИ САВЕЗНИЦИ СУ УЛУДО ПРОСУЛИ ВЕЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО И ОДАНОСТ СРБА

* „За Србе је Америка некада била добра вила, данас су то за мале народе Русије и Кина... Сајрус Венс је говорио да се у Југославији водио Геншеров, односно немачки рат“

* „Косово и Метохија насилно и нелегално променило етничку слику током окупација (турске, аустроугарске, сила осовине...) и комунистичке диктатуре, али се то не мора прихватити, као ни било који злочин настао из таквих околности

____________________________________________________________________

        БИВШИ председник Републике Српске Радован Караџић сматра да Срби нису циљ новог империјализма, већ пре свега "успутна жртва", због геополитичког положаја, делимично и због православља.

        Караџић је подсетио да је Стефан Немања пропустио кроз Србију Фридриха Барбаросу у његовом крсташком рату на исток, те да од тада западне силе покушавају да поседују Србију и њену моравско-вардарску долину да не би морале да питају за дозволу.

        "Додатни разлог је православље, које је дуго на удару, те наша блискост са Русијом, Кином и многим другим земљама", навео је Караџић за "Вечерње новости".

        Он је оценио и да су српски англоамерички савезници улудо просули вечно пријатељство и оданост Срба.

        "Чак и ако је опроштено, никада неће бити заборављено. Срби радо праштају и када се грешник не каје и не тражи опрост", навео је Караџић за "Вечерње новости".

        Он сматра да англосаксонски свет неизбежно силази са трона, али да употребљава старе империјалне алате који више не вреде, при томе губећи претходно бескрајно пријатељство и оданост Срба.

        Караџић је напоменуо да су Срби некада доживљавали Америку као добру вилу, а да данас мали народи од ње страхују, а као добру вилу доживљавају Русију и Кину.

        Он сматра и да се случајеви као што је бомбардовање Србије више нигде неће поновити, јер се свет освестио и стварају се нова савезништва.

        Караџић је навео да је Косово и Метохија насилно и нелегално променило етничку слику током окупација (турске, аустроугарске, сила осовине...) и комунистичке диктатуре, али да се то не мора прихватити, као ни било који злочин настао из таквих околности.

        "Југословенске републике су од комуниста добиле 'право' на империјалне границе, па су их 'укњижиле' као своје етничке и националне, иако је то далеко од стварног стања", истакао је Караџић.

        Он је навео и да је Немачка хтела више малих државица на Балкану да би под маском борбе против "велике Србије" створила "велику Немачку" од 500 до 700 милиона безнадежних и беспомоћних без немачке подршке и вођења.

        Караџић је напоменуо да је некадашњи западни посредник - Американац Сајрус Венс - неколико пута јавно рекао да се у бившој Југославији води Геншеров рат (некадашњи немачки шеф дипломатије Ханс Дитрих Геншер), што Немачка није оспорила.

        Радује се, истакао је, поправљању односа Срба са Немачком, али је напоменуо и да није лепо што се Немачка умешала у растурање Југославије на онако крвав начин.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари