Кинески милијардер Џек Ма: Ускоро ће људи радити три пута недељно по четири сата

НЕ БРИНЕ ЗА РАДНА МЕСТА ЈЕР „КОМПЈУТЕРИ ИМАЈУ ЧИПОВЕ, А ЉУДИ – И СРЦЕ“

* У Шангају, на међународној научној конференцији посвећеној вештачкој интелигенцији. рекао: „Током наредних 10-20 година, сви људи, све земље и све владе треба да се позабаве реформом система образовања. То је неопходно да бисмо били сигурни да ће наша деца моћи да нађу посао који ће обављати три пута недељно по четири сата“

_______________________________________________________________________

        ОСНИВАЧ кинеске корпорације Alibaba Џек Ма сматра да ће технолошки прогрес омогућити људима у блиској будућности раде само по 12 сати недељно.

        Ма је ово рекао у Шангају, на међународној научној конференцији посвећеној вештачкој интелигенцији. Додатно је објаснио:

        „Током наредних 10-20 година, сви људи, све земље и све владе треба да се позабаве реформом система образовања. То је неопходно да бисмо били сигурни да ће наша деца моћи да нађу посао који ће обављати три пута недељно по четири сата“.

        Кинески милијардер је уверен да развој технологија неће довести до смањивања броја радних места:

        „Нисам забринут за број радних места. Компјутери имају чипове, а људи и – срце. А знања иду – од срца. Захваљујући вештачкој интелигенцији, људи ће имати више времена да се наслађују својим животом“.

        Ма је у априлу бранио „културу прековременог рата“ који је раширен у његовој компанији Alibaba.

        Чак је тим поводом отворено написао:

        „Прилика да се ради шест пута недељно од 9 ујутро до 9 увече – то је благослов. Ја, у сваком случају, никада нећу одустати од навике да много времена проводим на послу“.

        Џек Ма основао је компанију Alibaba 1999-те, у граду Ханџоу и уздигао је до једне од највећих у свету у сфери електронске трговине.

        Његов иметак та 2018-ту процењен је на 30 милијарди долара и један од тројице најбогатијих људи у „континенталној Кини“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари