Војни врх Кине: Сједињене Државе су главна претња светском поретку

ОДРЕАГОВАО НА ИЗВЕШТАЈ ПЕНТАГОНА О КИНЕСКОМ ВОЈНОМ РАЗВОЈУ И ЦИЉЕВИМА

* Портпарол Министарства одбране Кине Ву ЋИАН: „Вишегодишње искуство показује да су САД покретач регионалних немира, рушилац међународног поретка и разарач светског мира... Током последњих 20 година незаконито су започеле ратове у Ираку, Сирији и Либији. Агресивне акције Вашингтона проузроковале су смрт преко 800 хиљада људи, десетине милиона били су присиљени да постану избеглице

______________________________________________________________________

       ПЕКИНГ је уверен да главна претња међународном поретку долази из Вашингтона, рекао је Ву Ћиан, портпарол кинеског Министарства одбране.

       Овим речима је прокоментарисао извештај Пентагона Конгресу САД о кинеском војном развоју и циљевима.

       Новинска агенција Синхуа пренела је и ове Ћианове речи:

       „Вишегодишње искуство показује да су Сједињене Државе покретач регионалних немира, рушилац међународног поретка и разарач светског мира“.

       Подсетио је да су током последњих 20 година Сједињене Државе незаконито започеле ратове у Ираку, Сирији и Либији.

       „Агресивне акције Вашингтона проузроковале су смрт преко 800 хиљада људи, десетине милиона били су присиљени да постану избеглице“, рекао је Ћиан.

       Портпарол кинеског војног врха назвао је поменути извештај Пентагона „још једним доказом“ да Вашингтон жели да оцрни Пекинг и оружане снаге његове земље.

       Позвао је Сједињене Државе да се према кинеској националној одбрани понашају објективно и рационално и престану са лажним извештајима и тврдњама.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари