Песков: Стратешко партнерство са Србијом један је од најважнијих приоритета спољне политике Русије

ПОРТПАРОЛ КРЕМЉА ДМИТРИЈ ПЕСКОВ: «СРПСКИ НАРОД ЈЕ НАШ БРАТСКИ НАРОД»

* Поводом спорног поста на Фејсбуку Марије Захарове: «Могуће је да је дошло до неспоразума у вези са појединим формулацијама, знам да се моја колегиница извинила. Стога полазимо од тога да нико неће сумњати у приврженост и дубоко поштовање према Србији у целини, и конкретно српског руководства»

* Песков истакао и да Министарство спољних послова Русије чини много у циљу развоја и продубљивања односа између Русије и Србије, „између осталог и у циљу заштите интереса братског народа у Србији у међународној арени“

___________________________________________________________________

                ПОРТПАРОЛ Кремља Дмитриј Песков рекао је да је вероватно дошло до неспоразума у вези с појединим формулацијама у објави портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове на Фејсбуку поводом посете председника Србије Вашингтону.

       Истакао је да су односи Србије и Русије стратешког карактера и да су Срби за Русију братски народ.

       - Могуће је да је дошло до неспоразума у вези са појединим формулацијама, знам да се моја колегиница извинила. Стога полазимо од тога да нико неће сумњати у приврженост и дубоко поштовање према Србији у целини, и конкретно српског руководства - рекао је Песков новинарима.

       Он је додао да су односи Србије и Русије стратешког карактера.

       - Наши пријатељски, партнерски односи, стратешко партнерство са Србијом, један су од најважнијих приоритета наше спољне политике. Српски народ је наш братски народ и апсолутно сви, без изузетка, руководство Русије, стручњаци, су привржене присталице даљег развоја нашег партнерства - рекао је Песков, коментаришући да ли је Кремљ обратио пажњу на епизоду о објави портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове на Фејсбуку.

       Песков је истакао да Министарство спољних послова Русије чини много у циљу развоја и продубљивања односа између Русије и Србије, „између осталог и у циљу заштите интереса братског народа у Србији у међународној арени“.

       Одговарајући на питање да ли је неопходно на неки начин регулисати активност дипломата на друштвеним мрежама, формирајући одређене етичке кодексе, Песков је рекао да је активност руских дипломата на друштвеним мрежама неопходан део њиховог посла.

       - Тешко да се могу дефинисати сви те кодекси. Наравно, неопходно је веома детаљно обратити пажњу на исправност формулација како не би дошло до неспоразума - рекао је Песков.

       (Спутњик)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари