Путин подржао иницијативу да се Уставом РФ забрани уступање (било коме) дела државне територије

СА ИНИЦИЈАТИВОМ ИСТУПИО ПОЗНАТИ ГЛУМАЦ И РЕЖИСЕР ВЛАДИМИР МАШКОВ

* Председник Русије обећао сународницима: Док ја водим земљу у Русији ће постојати само „мама“ и „тата“. Неће бити родитеља 1. и 2.

_________________________________________________________________

        ВЛАДИМИР Путин је изјавио рекао је да у Русији – док је он шеф државе – неће бити „родитеља бр. 1 и родитеља бр. 2“.

        „Код нас ће бити само мама и тата“, нагласио је председник РФ на састанку с радном групом која припрема уставне промене.

        Још је додао: „Брак је заједница мушкарца и жене“.

        Путин је у истом разговору подржао идеју познатог глумца и режисера Владимира Машкова да у Устав РФ буде унета забрана отуђивања било ког дела националне територије:

        „Идеја ми се свиђа. Замолићемо правнике да је уобличе“.

        Машков је своју иницијативу објаснио „покушајима неких земаља да Русији узму Курилска острва, Калињинградску области и Крим“.

        „Током прошле године сам пропутовао нашу земљу од Калињинграда и Владивостока и видео сам да код људи постоје страховања поводом неких наших територија. Говорили су ми да од апетита других држава неће бити ништа док је Путин на челу Русије, али и да се боје да ће се – кад Путин више не буде на власти – некима можда пружити шанса. На пример: да покушају да узму Куриле. Зато мислим да би било добро у Устав унети и забрану вођења било каквих преговора о националној територији и границама“.

        Машков је још сликовито нагласио: „То треба да буде армирани бетон!“       

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари