Запрепастио се Макрон: Путин одбио да разговара са председником Француске

ОТКАКО ЈЕ ПОЧЕЛА СПЕЦИЈАЛНА ОПЕРАЦИЈА – СА ЊИМ ЈЕ ЧЕШЋЕ РАЗГОВАРАО НЕГО СА СВИМА СА ЗАПАДА

На овој раздаљини је и њега држао

у време пандемије - да се навикава

* То је било пре два дана, а данас је Емануел Макрон објавио да ће Француска чинити све што може да се Украјина и Русија врате за преговарачки сто. Притом је морао да дода: „Чим обе стране буду спремне за то“. Само, „чим обе стране буду спремне“ – неће им бити потребно посредовање ни Париза ни Макрона.  Ни свих Макрона заједно

* Француски министар одбране Себастииијан Лекорну у Берлину потврдио је да ће његова земља испоручити Украјини самоходне топове 155 мм ТРФ1. Заменик министра спољних послова Руске Федерације Александар Грушко одмах предочио амбасадору Француске у Русији, Пјеру Левију, да Москва сматра неприхватљивим испоруке оружја Украјини, које се потом користи за гранатирање Донбаса и Запорошке атомске електрана

_________________________________________________________

       ОТКАКО је почела руска специјална војна операција (СВО) у Украјини – све чешће се догађа оно чега дотад није било. Што се некима чинило незамисливим.

       Председник Француске, Емануел Макрон,  затражио је 20. септембра нови (ванредни) телефонски разговор с Владимиром Путином, са којим је од почетка СВО разговарао колико сви остали западни лидери заједно.

       Али, из Кремља му је саопштено: не може!

       Макрон са тим, наравно, није рачунао.

       Вероватно и зато је изјавио да ипак рачуна да ће бити у прилици да са руским лидером разговара наредних дана.

       То је било пре два дана, а данас је Макрон објавио да ће Француска чинити све што може да се Украјина и Русија врате за преговарачки сто. Притом је морао да дода: „Чим обе стране буду спремне за то“.

       Наравно: „чим обе стране буду спремне“ – неће им бити потребно посредовање ни Париза ни Макрона.

       Ни свих Макрона заједно.

       Експонент Ротшилда на врху Француске и сам то зна, али је нагласио да његова земља подржава „захтеве које је поставила Украјина“, укључујући повратак њеним државним границама „барем у виду у којем су постојале у фебруару“.

       Макрон је нагласио да Француска „није у рату са Русијом“, али у Москви имају неке сумње тим поводом.

       Јер, француски министар одбране Себастијан Лекорну је објавио да ће Париз наставити да пружа помоћ Украјини у наоружању и обуци украјинске војске.

        На заједничкој конференцији за новинаре са немачком министарком одбране Кристин Ламбрехт у Берлину потврдио је да ће Француска испоручити Украјини самоходне топове 155 мм ТРФ1 који његова војска више не користи.

       Заменик министра спољних послова Руске Федерације Александар Грушко је амбасадору Француске у Русији Пјеру Левију предочио да Москва сматра неприхватљивим испоруке оружја Украјини, које се потом користи за гранатирање Донбаса и Запорошке атомске електрана.

       У јулу је француско Министарство спољних послова објавило да је шест самоходних хаубица Ceasar 155 мм испоручило Кијеву.

       Убрзо се сазнало да је 12 тих хаубица претходно предато украјинској војсци.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари