Ковач: „Отворени Балкан“ – српска заблуда и велика шанса за `велику Албанију`

БИЋЕ У ФУНКЦИЈИ ГЕОСТРАТЕШКИХ ИНТЕРЕСА САД, УК, ЕУ И НАТО

* Србија ће неконтролисано губити контролу над територијом у близини лажне државе Косово, кроз продају непокретности, станова, кућа и земљишта. А Албанија ће постепено нарко новцем и „прањем пара“ ширити свој привредни и свеколики утицај према границама тзв. Велике Албаније, баш на исти начин како су запоседали простор Косова и Метохије у Двадесетом веку

* Албанији се стварају претпоставке да суштински интегрише око 80 осто простора тзв. велике Албаније. А преко Албаније се утврђују и артикулишу интереси САД и УК у региону Балкана

* Лажна држава Косово ће све више постајати простор Албаније у културном, политичком, енергетском, безбедносном, образовном и сваком другом смислу. То ће се десити и са албанским територијама Северне Македоније

____________________________________________________

       Аутор: Проф. др Митар КОВАЧ, Евроазијски безбедносни форум

       ПОД менторством САД, власти Србије, Албаније и Северне Македоније реализују постепену интеграцију под називом “Отворени Балкан „Балканске уније“, која би била у функцији геостратешких интереса САД, УК, ЕУ и НАТО, на простору западног Балкана.

       Након ове три државе сигурно је да ће бити укључена и лажна држава Косово а онда и Црна Гора и Босна и Херцеговина. На тај начин се жели обесмислити државност и геостратешки значај Србије, на простору Балкана.

       Њене границе би постале потпуно порозне и преко њих би се одвијао криминал свих врста, почев од нарко трафикинга, трговине људима, пребацивања и насељавања миграната и Рома повратника из ЕУ.

       Председник Србије Александар Вучић и премијер СевернеМакедоније Зоран Заев и Албаније Еди Рама потписали су три споразума три земље - о сарадњи на олакшању увоза, извоза и кретања робе, о сарадњи у вези са слободним приступом тржишту рада и о сарадњи у заштити од катастрофа.

       На састанку у Скопљу договорено је и да од 1. јануара 2023. буду укинуте граничне контроле између Србије, Северне Македоније и Албаније, преноси агенција Бета речи председника Србије Александра Вучића.

       Кроз тај процес Србија ће неконтролисано губити контролу над територијом у близини лажне државе Косово, кроз продају непокретности, станова, кућа и земљишта. Тај процес се одавно одвија у Србији а надлежни органи ћуте и не раде свој посао на заштити националне безбедности.

Митар Ковач

       На тај начин Албанија ће постепено нарко новцем и „прањем пара“ ширити свој привредни и свеколики утицај према границама тзв. Велике Албаније, баш на исти начин како су запоседали простор Косова и Метохије у Двадесетом веку.

       Овакву стратешку одлуку извршна власт у Србији је донела без консултација и мимо воље народа.

       Као таква, одлука је нелегитимна и наметнута од страних центара моћи а представљена у јавности као изворна воља три државе на тзв. западном Балкану.

       Разлози који се медијски представљају народу су замена за спорост интеграција у ЕУ, уз „велике добити“ по привреду, развој и повећање стандарда грађана.

       На форуму у Скопљу утркивали су се тројица председника ко ће бити „речитији“ у образлагању потребе и бенефита ове инцијативе. Било их је тугаљиво и јадно слушати и гледати о каквим бесмислицама говоре.

       Срамота је утолико већа што сва тројица председника знају да им је то „домаћи задатак“, који је испоручила администрација САД. Они су добили време да то појасне својим народима и прикажу то као пут развоја и прогреса у будућности.

       Једино јесте тачно да од ове инцијативе корист има Албанија, јер су јој створене претпоставке да суштински интегрише око 80 осто простора тзв. велике Албаније. 

       Преко Албаније утврђују се и артикулишу интереси САД и УК у региону Балкана.

       Кроз ову инцијативу лажна држава Косово ће све више постајати простор Албаније у културном, политичком, енергетском, безбедносном, образовном и сваком другом смислу. То ће се десити и са албанским територијама Северне Македоније. 

       Србија и Северна Македонија дугорочно су губитици, у процесу развоја и имплементације ове инцијативе.

       (део ширег ауторског текста)


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари