Београдски форум: «Европску параду поноса» у Београду треба отказати

ДРУШТВЕНУ ЕНЕРГИЈУ И РЕСУРСЕ ТРЕБА УСМЕРИТИ У РЕШАВАЊЕ ПРИОРИТЕТА КОЈИ НЕ ПРАВЕ ПОДЕЛЕ У ДРУШТВУ

       НАЈАВЉЕНО је да ће се у Београду од 12. до 18. септембра одржати «Европска парада поноса» и да ће се том приликом у Београду окупити више хиљада  припадника ЛГБТ популације из целе Европе.

       Београдски форум за свет равноправних указује да ће Србија и Београд у предстојећем периоду бити суочени са низом изванредних изазова и задатака који захтевају  изузетне напоре и ресурсе државе и целог друштва, као што су - отклањање тешких последица надолазеће економске кризе, питања унутрашње и спољне безбедности, обезбеђивање енергетске и прехрамбене стабилности, запошљавање, очување животног стандарда и друга. Уз све то, већ се суочавамо и са поновним ширењем епидемије вируса Ковид 19, као и са опасностима од ширења нових зараза и епидемија.

       Имајући све то у виду, Београдски форум за свет равноправних сматра да није време за масовне манифестације те да, у складу са тим, «Европску параду поноса» треба отказати а друштвену енергију и ресурсе усмерити на решавање истинских приоритета који не изазивају поделе у друштву.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари