Ђилас: Хапшења су уследила због мог повратка у политику, али - неће моћи

ТВРДИ ДА СУ ДИРЕКТОР ДАЈРЕКТ МЕДИА И ДВЕ ШЕФИЦЕ ИЗ РТС ПРИВЕДЕНИ ПО ВУЧИЋЕВОМ НАЛОГУ

* Навео да је бивша директорка Дајрект медија за којом је расписана потерница у Италији, да тамо ради на основу "квалитета и знања које поседује" и да ће у договору са адвокатима одлучити како ће поступити

__________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је данас у Београду да су директор Дајрект медије и двоје запослених РТС-а ухапшени на основу одлуке председника Србије Александра Вучића, а не на основу правних ствари.

        Ђилас је новинарима испред Председништва рекао да су стручне службе РТС рекле да су уговори између Дајркет медије и РТС-а били корисни за РТС и навео да је Вучић који је у Србији "и судија и тужилац и полицајац" одлучио да ти људи ипак буду ухапшени.

        "Ја му кажем: не може. Они ће изаћи, а то да ли ћеш ти тамо да завршиш - одлучиће људи који буду радили свој посао без утицаја власти", рекао је Ђилас.

        Он је подсетио да је пре 45 дана најавио да ће бити хапшења запослених у његовој бившој фирми и РТС-у и то са лажним оптужбама о наводним уговорима који су нанели штету РТС-у.

        "Тада сам показао папир који је потписао Драган Бујошевић, а у коме се каже јасно да по мишљењу свих стручних служби РТС ни један од уговора из 2009. године не да није штетан него су сви били корисни и на њима је РТС остварио профит", рекао је Ђилас.

        Он је казао да су се сада десила хапшења јер се вратио у политику и да је од тада кренула медијска хајка против њега и лажне изјаве о криминалу, те подсетио да је и пре пет година ухапшено било више људи из његовог окружења на основу две "исконтруисане афере".

        Ђилас је казао да су ухапшени тада држани у притвору до 11 месеци, а да ни дан данас нема ни оптужнице против њих, а да је Вучић и поред тога изјавио да очекује у тим случајевима правоснажне пресуде.

        Он је потом приказао индекс корупције „Basel Institute on governance“ по коме је Србија најкорумпиранија земља у Европи и истакао да је Србија то постала у време Вучићеве власти.

        Он је казао да је Србија најкорумпиранија јер је ова власт "украла све што је могла", јер се "краду стотине милиона евра, уграђује по 60 посто у послове и тендере за ауто путеве и путеве, купују телевизије државним парама и на чудан начин Новости продају фирми из Смедерева која нема запослене".

        Ђилас је рекао да су пријатељи и кумови Александра Вучића најбогатији у Србији да прве милијарде прослављају у Италији, да децу шаљу у школе у иностранство или у Србији које месечно коштају по 1.000 евра.

        Упитан за бившу директорку Дајрект медија за којом је расписана потерница он је казао да је она у Италији и да тамо ради на основу "квалитета и знања које поседује" и да ће у договору са адвокатима одлучити како ће поступити.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари