Ђилас: Избори у априлу 2022. неће бити ни фер ни поштени – одлука о учешћу до краја октобра

НАДА СЕ ЗАЈЕДНИЧКОЈ ОДЛУЦИ СА ДС, ПОКРЕТОМ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА, НС И ПОКРЕТОМ ЗА ПРЕОКРЕТ

* Лидер ССП објавио: „После победе на изборима, на којима ћемо учествовати једнога дана, шест месеци после тих избора нико неће моћи да се учлани у ССП, не неко од људи из СНС-а, него нико зато што сматрамо да ће то бити време када треба преузимати одговорност у Србији

_______________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас овластио је данас председништво странке да у договору са странкама са којима ССП сарађује, донесе одлуку да ли ће учествовати на предстојећим изборима који ће бити у априлу идуће године. Странке са којима ССП сарађује су Демократска странка, Покрет слободних грађана, Покрет за преокрет и Народна странка.

       Ђилас је оценио да избори у априлу неће бити "ни фер, ни поштени", нити је дошло до било каквих помака да грађани Србије слободно гласају.

       "Верујем да ћемо до те одлуке доћи до краја овог месеца и искрено верујем да ће ове странке ... донети заједничку одлуку каква год она била и да ћемо се те одлуке сви држати", рекао је Ђилас.

       Ђилас је рекао да не би хтео да процењује којој су одлуци ближи - да ли изаћи на изборе или не.

       Он је казао да се о томе дискутовало и на данашњем састанку Главног одбора ССП и да ће то остати "иза затворених врата", али је додао да ће грађани ускоро сазнати одлуку коју ће донети странке.

       Главни одбор те странке је у Крагујевцу донео још две одлуке.

       „Нема никакве сарадње са Српском напредном странком (СНС), никакве могућности да било када, у било каквој власти будемо или да сарађујемо. Друга одлука је да после победе на изборима, на којима ћемо ми учествовати једнога дана, шест месеци после тих избора нико неће моћи да се учлани у ССП, не неко од људи из СНС-а, него нико зато што сматрамо да ће то бити време када треба преузимати одговорност у Србији. Сви они који вреде могу да буду део тима и као нестраначке личности“, рекао је Ђилас.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари