Ђилас најавио мирне протесте ако не дође до побољшања изборних услова

„ГРАЂАНИМА ЈЕ СВЕГА ПРЕКО ГЛАВЕ – ПОБЕДА ОПОЗИЦИЈЕ ЈЕ ЈЕДИНИ НАЧИН ДА СЕ ТО РЕШИ“

* „Ако неко мисли да ће се ићи на улицу да би се пуцало, убијало или гинуло, тога неће бити. Мирни протести су мењали судбине земаља у свету од Индије, Јужне Африке и Америке

______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је да ће опозиција позвати грађане на протест уколико не дође до побољшања изборних услова у Србији.

       „Грађанима је свега преко главе, то зна свако ко иде по Србији. Једини начин да се ово реши јесте победа опозиције на изборима у Србији", рекао је Ђилас на конференцији за новинаре испред ПКБ-а у Падинској Скали.

       Ђилас је нагласио да ће евентуални протести, на којима ће се захтевати унапређење изборног процеса, бити мирни.

       "Ако неко мисли да ће се ићи на улицу да би се пуцало, убијало или гинуло, тога неће бити. Мирни протести су мењали судбине земаља у свету од Индије, Јужне Африке и Америке", додао је он.

       Ђилас је навео да верује да је могуће да се унутар опозиције постигне споразум о сарадњи или о ненападању.

       Потпредседница Демократске странке (ДС) Драгана Ракић изјавила је да бојкота избора неће бити уколико се не побољшају изборни услови, а да су алтернатива грађанска непослушност и протести.

       „У ситуацији када су вам као грађанину одузета сва права, када не можете слободно да гласате и да будете правовремено информисани, једини начин јесте да се за то право изборимо", истакла је она.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари