Ђилас: Одоше лекари и медицинске сестре - скоро неће имати ко инјекцију да нам да

„КАКО ЋЕМО ДЕЦИ ДА ОБЈАСНИМО ДА МОСТ НИЈЕ САМО ПРЕКО РЕКЕ – ДА МОЖЕ ДА БУДЕ И У ПАРКУ?“

* „Постоје градови на свету који немају железничку станицу у центру града, јер нису на време тако пројектовали град, али непостоји ниједан град на свету који је имао железничку станицу у центру града, а онда је изместио из центра. Тога нема. Зато што је то капацитет, то је потенцијал. То нико никад на свету није урадио

___________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде и један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас изјавио је данас да код бојкота избора није реч само о изборима већ и "свег лудила", које је створила садашња власт, оценивши да њу карактерише незнање које полази од председника Србије Александра Вучића, а праћено је бахатошћу.

        "Мислим да је проблем ове власти највећи у незнању. Да људи који су на неким позицијама ништа не знају, то полази од председника државе који никад ништа у животу конкретно није радио, а објашњава свима, и како треба економија, да се ради, и како путеви да се граде, и како фудбал треба да се игра. А онда и ови остали се у односу на то на исти начин понашају из тог незнања. И онда иде бахатост, ароганција, вређање људи, малтретирање", рекао је Ђила у интервјуу за портал Директно.

        Како је навео, "ви кад водите неки тим у било којој области, и кад људи иду за вама зато што вам верују вама није потребна визит карта. А, ако не знате онда они иду на силу и то не може да функционише. Тако је и овде".

        "Само човек који не зна ништа може од овог града да направи то што је направио. Нећу да се усудим да кажем `човек који не воли град`, зато што то ипак не могу да тврдим, али не можете да радите Карађорђеву улицу 500 дана уместо 100, и на крају да опет немате тротоаре још пет месеци", рекао је Ђилас, наводећи да је низ таквих поступака довео и до измештања главне железничке станице, као и моста из центра Београда у парк.

        Он је навео да постоје градови на свету који немају железничку станицу у центру града, јер нису на време тако пројектовали град, али да не "постоји ниједан град на свету који је имао железничку станицу у центру града, а онда је изместио из центра".

        "То нема. Зато што је то капацитет, то је потенцијал. То нико никад на свету није урадио. И нико никад на свету није дошао на идеју да мост буде у парку. Ево, сад, ми који имамо малу децу, како да им објаснимо шта је мост? Ми кажемо: мост је нешто што преко реке иде, знаш, да би сад чике и тете прешле реку онда ту постоји мост. И ти тај мост пређеш. Како ће да објасне детету мост у парку?", рекао је Ђилас поводом намере градских власти да стари Савски мост пребаце у парк Ушће.

        Ђилас је нагласио да "то не може нико да објасни на овом свету, то је будалаштина", наводећи да се склања мост "који је историјски симбол победе над фашизмом, зато што некоме ко живи у Београду на води и платио је 4.500 евра квадрат" смета погледу.

        "Бојкот је не само избора, бојкот је управо овог свог лудила о коме причам. Зато што немате могућност да се борите", рекао је Ђилас и истакао да су медијске прилике такве да су људима медији испрали мозгове и "не знају ни шта је бело ни шта је црно".

        "Знате, моја мајка живи на Новом Београду, имали су Н1 донедавно кад је укинут из поштанског кабла. Једна комшиница која чак има ту могућност каже `овај Обрадовић је у затвору зато што је одао државну тајну`. Ево, погледајте где смо ми дошли... Верујте ми, Бошка Обрадовића је тетка питала да ли нам је онај Тоцило кум? Зато што је гледала на телевизији, ови рекли. Хоћу да кажем, бојкот је свега тога", описао је Ђилас.

        Он је рекао да бојкот представља и "протест што су две жене Мирјана и Марија, професорке у Белој Цркви, остале без посла јер неће да лајкују и ботују поподне, бојкот је протест и за оне који су прихватили такву ствар и подигли главу и таквих има стотине хиљада по Србији".

        Према његовим речима, бојкот је протест и зато што власт понижава "огроман број људи на привременим пословима, који, да би сачували посао, морају да доведу неке да гласају за Српску напредну странку.

        "Бојкот је зато што људи одлазе из ове земље, што лекар који ради за 75.000, а толико је учио. Ви сте им достојанство узели, Ви нисте њима само паре узели. Ми ћемо плату да вратимо, да подигнемо да буде минимум 1.000 евра, тако што ћемо да укинемо одлуку да се изгради национални фудбалски стадион и милион тих будалаштина које троше паре", рекао је Ђилас.

        Како је напоменуо, људима мора да се врати достојанство. "Мора лекар да има број пацијената које може заиста да прегледа, а не да скачу са свих страна. Па јесте чули ово у Нишу шта прича човек, лекар: од 10 дечијих неуролога један је остао. Тројица отишли у Саудијску Арабију, остали у Европу. Један који је тренутно на боловању, не може да издржи. Био сам у Чачку, каже жена лекар да најмлађи лекар на дечјем одељењу клинике има 52 године. О чему ми више причамо? Неће имати ко инјекцију да нам да", рекао је Ђилас.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари